Ce trebuie să pui în aluatul de chec pentru a obține un blat pufos. Trucul la care apelează cele mai multe gospodine
Publicat pe 05.10.2023 la 20:13 Actualizat pe 05.10.2023 la 20:13
Chechul este unul dintre cele mai preferate deserturi din întreaga lume. Gătit sub o mulțime de feluri, asta datorită multitudinii de rețete care se găsesc pe internet, acest preparat ușor de gătit poate fi alegerea perfectă atunci când vrei ceva dulce, însă nu vrei să petreci prea mult timp bucătărie. Iată ce trebuie să pui în compoziția checului pentru un blat pufos!
- Ingredientul secret pe care este bine îl să pui în aluatul checului
- Așa îl faci pufos
Cu siguranță și ție checul ți-a făcut copilăria mai frumoasă. Ei bine, acum au apărut o mulțime de rețete după care poți găti acest preparat dulce. Acesta este și motivul pentru care îți prezentăm rețeta perfectă pentru a prepara acest desert minunat cu ciocolată.
Ce trebuie să pui în aluatul de chec pentru a obține un blat pufos
Despre chec știm că este o prăjitură de origine englezească. Mai mult, checul este alcătuit dintr-o compoziție obținută prin simpla amestecare a unor ingrediente și coaptă, de obicei, într-o formă dreptunghiulară.
Trebuie să iei în considerare faptul că deșertul poate fi simplu sau cu adaos de cacao, fructe confiate, stafide, nuci, rahat sau glazură.
Ingrediente
- 280 de grame de făină de grâu;
- 300 de grame de zahăr;
- 60 de grame de cacao pură;
- 2 ouă mari;
- 200 de mililitri de apă rece (cea care face minuni);
- 200 de mililitri de apă clocotită;
- 120 de mililitri de ulei de floarea-soarelui;
- 15 grame de praf de copt;
- 7 grame de bicarbonat de sodiu;
- un vârf de cuțit de sare;
- o linguriță de extract de vanilie.
Mod de preparare
Așadar, pentru a prepara această rețetă de chec, pentru început trebuie să iei un bol în care vei adăuga toate ingredientele uscate, și anume făina, bicarbonatul de sodiu, sarea și praful de copt.
Apoi, acestea se amestecă bine până când toate sunt bine integrate, iar când este gata, amestecul, se toarnă într-o sită și se cerne într-un bol mai mare.
Separat, cele două ouă se pun într-un alt castron și se bat bine la viteză medie, apoi se adaugă zahărul și se amestecă din nou până când acesta se topește în totalitate. Și această parte din compoziție se lasă și acesta deoparte și se trece la pasul următor.
În continuare, se ia cacaua și se pune într-un alt bol, peste care se adaugă apă clocotită, unde se amestecă bine până când cocoloașele sunt complet dizolvate și, mai apoi, se pune apă rece și se amestecă din nou. Aici luăm în calcul faptul că aceste două ingrediente vor ajuta la obținerea unui chec pufos, perfect.
Tot ce mai ai de pus este uleiul și extractul de vanilie, care se amestecă încă o dată, după care se pune în amestecul de ouă. Și aici, se adaugă făina și se învârte bine până când se obține un amestec complet omogen și fără cocoloașe.
Cum trebuie copt
Urmează pasul în care vom lăsa întreg aluatul la cuptor. Așadar, când aluatul este gata, nu mai rămâne decât să fie pus într-o formă de copt presărată cu făînă și introdus în cuptor la o temperatură de 175° C, pentru un timp de aproximativ 50 de minute.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de chec cu prune și cacao. Desertul perfect pentru toată familia