Cea mai bună plăcintă cu dovleac. Secretul gustului minunat este un ingredient pe care puțini îl știu
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 05.09.2023 la 15:36
Actualizat pe 05.09.2023 la 15:36
Plăcinta de dovleac este unul dintre cele mai dorite preparate din aceasta perioadă, iar gospodinele o gătesc după o mulțime de rețete. Ei bine, una dintre ele îți arată cum să o gătești pe cea mai delicioasă dintre toate. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de un ingredient secret.
- Plăcinta cu dovleac este preparatul lumii septembrie
- Cum să o obții gustul pe care ți-l dorești
Toate gospodinele gătesc în această perioadă plăcintă cu dovleac, iar legumele proaspete pe care le au la dispoziție le sunt de un real ajutor. De asemenea, o rețetă de-a dreptul delicioasă și simplă, pe care oricine poate să o prepare. Iată de ce detalii trebuie să ții cont și ce trebuie să faci ca să aibă gustul dorit.
Rețetă pentru cea mai bună plăcintă cu dovleac
Rețeta este simplă și se prepară în doar câteva minute. Nu ai nevoie de ustensile speciale, ci doar de puțin timp la dispoziție și câteva ingrediente de bază. Acestea te vor ajuta să prepari cel mai bun desert, cu care vei reuși să îți încânți toată familia. De asemenea, și copiii îl vor adora.
Ingrediente
- 8 ouă
- 400 grame de piure de dovleac
- 300 ml lapte
- 200 ml smântână
- 200 grame zahăr brun
- 2 linguri de scorțișoară
- 6 linguri de pesmet
- 2 linguri de sare
- 2 linguri de praf de copt
- 200 grame nuci măcinate
Mod de preparare
Pentru a prepara această plăcintă trebuie să prepari piureul. Vei tăia dovleacul felii, îl vei curăța de coajă, iar mai apoi le vei băga la cuptor. Peste el vei adăuga 3 linguri de apă și unt și îl vei lăsa la cuptor timp de 40 de minute. Între timp, vei pregăti tava pentru copt, pe care o vei unge cu unt.
În vasul cu piure de dovleac vei adăuga ouă, zahăr, lapte și smântână, iar mai apoi unt. Peste acestea vei pune pesmet și nucă măcinată, scorțișoară, praf de copt și sare. Le vei amesteca până va rezulta o compoziție omogenă, pe care o vei pune la frigider timp de 30 de minute. În cele din urmă, vei pune compoziția într-o tavă și o vei coace timp de 30 de minute la 170 de grade.
Tipul de dovleac este secretul acestei rețete
Ingredientul secret al acestui preparat, în mod surprinzător este timpul de dovleac pe care îl folosești. Ca să te asiguri că vei avea un desert cu o compoziție moale și dulce, va trebui să adaugi dovleac plăcintar. Acesta are gustul și consistența potrivite pentru o plăcintă, spre deosebire de cel folosit pentru mâncare.
Alte trucuri pentru o plăcintă cu dovleac delicioasă
Un alt truc pentru o plăcintă delicioasă este să razi miezul dovleacului și să îl călești pe aragaz. În acest fel își va păstra consistența dorită și mai ales gustul dulce, potrivit pentru plăcintă. Dacă nu își dorești să îl călești pe aragaz cu ulei vegetal, poți să îl bagi la cuptor.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu mere de post. Un desert delicios pentru toți pofticioși