Cea mai bună rețetă de shaorma facută acasă. Este un adevărat deliciu
Publicat pe 12.07.2022 la 14:58 Actualizat pe 12.07.2022 la 14:58
Ți-e poftă de shaorma însă căldură de afară te face să renunți la drumul până la shoarmerie? Ei bine, noi îți sărim în ajutor și te învățăm cum să faci una chiar la tine acasă. Nu stai mult timp în bucătărie, iar gustul este unul autentic. Iată cum se prepară pas cu pas, dar și de ce ingrediente ai nevoie!
- Rețetă de shaorma făcută în casă
- Se prepară extrem de ușor
Shaorma de pui făcută în casă
Nu mai ai idee cu ce să prepari pentru la cină? Este timpul să faci ceva nou, chiar în bucătăria ta! Da, este vorba chiar despre shaorma de pui! Nu știi cum se face? Este simplu, noi te învățăm cum să faci totul, de la ingrediente, până la modul de preparare și asamblare.
Ingrediente:
- 2 piepti de pui
- 3-4 cartofi
- varză proaspătă
- 1 ceapă galbenă
- 2-3 castraveți murați
- 1 pahar mic smântână slabă
- 2 căței usturoi
- 2 linguri ketchup
- 4 lipii medii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăță și feliază cartofii pentru prăjit, feliază și frige pieptul de pui pe grătar și taie legumele mărunt. Între timp, într-un castron, ia fiecare felie de piept de pui și marunteste-o cu mâinile în fâșii lungi.
În alt castron, mărunțește usturoiul în smântână și amestecă, apoi adaugă sare și piper după gust. Taie fin varză, ceapă și castraveții, iar după ce ai prăjit și cartofii, e timpul să asamblezi shaorma: încălzește puțin lipia într-o tigaie, unge lipia cu sos de usturoi, apoi pune câte o pătrime din ingrediente în ordinea următoare: carne, cartofi, ketchup, varză, ceapă și castraveții murați.
După ce ai pus tot, se strânge bine, apoi înfășori strâns în jurul lipiei o pungă mică, încât să nu se desprindă în timp ce o savurezi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Cât de mult îngrașă o shaorma, de fapt