Cea mai căutată rețetă de desert de pe internet. Cum se prepară prăjitura tăvălită prin ciocolată și fulgi de cocos
Publicat pe 15.03.2024 la 11:07 Actualizat pe 15.03.2024 la 11:07
Rețeta unui desert a captivat atenția iubitorilor de dulciuri din întreaga lume. Este vorba despre delicioasa prăjitură tăvălită prin ciocolată și fulgi de cocos, a cărei preparare este pe cât de simplă, pe atât de rafinată. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă pentru prăjitura tăvălită prin ciocolată și fulgi de cocos
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată tot ce trebuie să faci, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu acasă această rețetă delicioasă de prăjitură tăvălită prin ciocolată și fulgi de cocos. Trebuie să fii atentă la modul de preparare dacă vrei ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor.
Rețetă pentru prăjitura tăvălită prin ciocolată și fulgi de cocos
Ingrediente pentru blat
- 450 gr făină;
- 10 gr praf de copt;
- 2 linguriţe de extract vanilie;
- un praf de sare.
- 6 ouă;
- 150 gr zahăr;
- 150 ml lapte;
- 150 gr unt 82% grăsime;
- 100 gr miere de albine;
Ingrediente sos de ciocolată
- 1 linguriţă de esenţă de rom;
- 100 gr de fulgi de nucă de cocos;
- 200 gr zahăr;
- 400 ml lapte;
- 200 gr unt 82% grăsime;
- 50 gr pudră de cacao;
Mod de preparare
Într-un bol generos, se amestecă făina și praful de copt, astfel încât să se obțină un amestec omogen și aerat. Separat, ouăle sunt bătute împreună cu sarea și zahărul, până când compoziția capătă o culoare deschisă și cristalele de zahăr se dizolvă complet, potrivit Antena 3 CNN.
Într-o tigaie se topesc untul și mierea, iar când acestea s-au încorporat, se adaugă laptele și esențele, obținându-se un sos aromat. Acesta se toarnă peste amestecul de ouă și zahăr, iar la final se adaugă făina, până când aluatul capătă consistența unei ciulamale.
Compoziția astfel obținută se coace într-o tavă pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius, până când blatul devine pufos și aurit.
Glazura de ciocolată se pregătește rapid: pudra de cacao și zahărul se amestecă și se pun la foc mic, adăugând treptat laptele. Cuburile de unt se încorporează în sosul fierbinte, până când se obține o pastă fină. După ce se sting focul, se adaugă esența de rom, iar sosul se lasă să se răcească timp de 2-3 minute.
Blatul copt se taie în cuburi, care sunt apoi tăvălite în sosul de ciocolată folosind bețișoare de frigărui, iar imediat după aceea se trec prin fulgi de cocos. Rezultatul final este o prăjitură delicioasă și aspectuoasă, gata să încânte simțurile oricui își dorește o dulce răsfățare. Poftă bună și nu uita că acest desert poate fi potrivit chiar și pentru cele mai importante momente!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu rom și căpșuni. Desert delicios pentru momente speciale