Cea mai delicioasă rețetă de cartofi la cuptor cu legume. Ce trebuie să faci să fie crocanți la exterior și moi la interior

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 14.02.2025 la 09:35
Actualizat pe 14.02.2025 la 09:35
Cartofii crocanți la cuptor sunt cei mai delicioși, dar de cele mai multe ori sunt greu de gătit în acest fel, astfel încât să nu se ardă. Ei bine, o rețetă îți arată exact ce trebuie să faci pentru un preparat delicios, cu o textură unică.

Cartofii la cuptor sunt delicioși.
Profimedia
- Cum gătești cei mai delicioși cartofi la cuptori crocanți
- Se servesc cu legume și sunt sățioși
Cartofii la cuptor se gătesc repede și sunt o garnitură ideală pentru friptură și alte preparate din carne. Pentru a nu duce grija kilogramelor, pot fi mâncați și cu o salată de legume, iar gustul este la fel de delicios.
Rețetă de cartofi crocanți la cuptor cu legume
Deși este o rețetă ușoară, cartofii se coc la cuptor după câteva reguli importante. Dacă nu le respecți, cartofii se pot arde, fără să fie gătiți la interior. Cei mai delicioși sunt cartofii crocanți la exterior și moi la interior, indiferent de garnitura pe care o folosești. O rețetă îți arată pas cu pas ce trebuie să faci pentru un gust fabulos.
Ingrediente
- 4 cartofi mari
- 2 morcovi răzuiți
- doi ardei grași
- o ceapă mare
- sare
- ulei de măsline
- 200 grame de făină integrală
- trei ouă
- ceapă verde
- 150 g de brânză rasă
- 300 ml de lapte
- două lingurițe de praf de copt
Cum gătești această rețetă
Se curăță cartofii și se spală foarte bine, apoi se dau prin răzătoare. Se toacă ceapa, se dă pe răzătoare morcovul și ardeiul șoi se adaugă în bolul cu cartofi. Se pregătește o tigaie cu ulei de măsline, iar după ce este încins se călesc legumele.
Se adaugă sare după gust și ceapa și se amestecă din nou. Separat se bat cele trei ouă, se adaugă lapte și se amestecă. Într-un alt bol se adaugă făină, praf de copt și se amestecă. Ingredientele uscate se amestecă apoi cu laptele și ouăle, apoi se adaugă și amestecul de legume. După ce compoziția este omogenă, se lasă aluatul 20 de minute.
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, se tapetează tava cu ulei de măsline și se pune amestecul de cartofi într-un strat uniform. Se coace timp de 45 de minute, până când cartofii devin aurii. Se pune brânza rasă pe deasupra și se mai lasă la cuptor încă 15 minute. Se scoate din cupt și se lasă la răcit.
Citește și: Rețetă de cartofi la cuptor cu bacon crocant și parmezan. O adevărată delicatesă perfectă pentru cină