Chec de casă pufos, după rețeta bunicii. Desertul copilăriei care e gata în mai puțin de o oră
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 24.01.2025 la 08:45
Actualizat pe 24.01.2025 la 08:45
Checul este gustos, ușor de preparat și nu ai nevoie de cine știe ce ingrediente pentru a-l prepara. Deși la prima vedere pare un desert banal și extrem de ușor de gătit, dacă nu știți exact ce să puneți în el, nu vă va ieși pufos.
- Cum faci cel mai bun chec de casă
- Desertul copilăriei care e gata în mai puțin de o oră
Checul poate fi simplu sau cu adaos de cacao, fructe confiate, stafide, nuci sau rahat. Astăzi vă propunem o rețetă de chec de casă pufos, după rețeta bunicii. Desertul copilăriei care e gata în mai puțin de o oră.
Chec de casă pufos, după rețeta bunicii
Ingrediente:
8 ouă
200 g zahăr
400 g făină
100 ml ulei
100 ml lapte
2 plicuri zahăr vanilat
coajă de lămâie
50 g stafide
2 linguri cacao
o linguriță praf de copt
sare
Mod de preparare:
- separă gălbenușurile de albușuri. Într-un bol, bate albușurile cu ajutorul unui mixer. Adaugă sarea, zahărul și mixează până vei obține o spumă tare.
- bate gălbenușurile într-un bol separat. Adaugă uleiul, laptele și coaja de lămâie. Amestecă bine până la omogenizare.
- toarnă compoziția de gălbenușuri peste cea de albușuri. Amestecă apoi cu grijă, într-o singură direcție, de jos în sus. Treptat, adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt. La final, adăugă stafidele. Toarnă 5-6 linguri de aluat într-un bol.
- în aluatul pus separat, adăugă pudra de cacao. Amestecă bine.
- într-o tavă de cozonac, tapetată cu ulei, toarnă aluatul alb. Pe deasupra, adaugă aluatul de cacao și formează un model cu ajutorul unei furculițe. Coace la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. Verifică apoi cu o scobitoare dacă este copt.
Citește și: Reteță de chec cu lămâie și banane. Desertul delicios pentru cei dragi