Chec tiramisu. O rețetă simplă și delicioasă, specială pentru momentele petrecute alături de cei dragi
Publicat pe 06.05.2023 la 23:59 Actualizat pe 06.05.2023 la 23:59
Te gândești să prepari ceva delicios pentru tine și familia ta, dar nu vrei să îți petreci prea mult timp departe de cei dragi, mai ales pentru că e weekend? Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru un chec tiramisu. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă de chec tiramisu
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar nu mai ai nicio idee, checul cu tiramisu poate fi alegerea potrivită pentru tine și familia ta. Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, în cazul în care îți dorești să îi impresionezi pe pofticioși.
Ține cont cu strictețe de toți pașii, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultate. Există șanse să repeți această rețetă dacă îi va cuceri pe cei dragi.
Rețetă de chec tiramisu
Ingrediente
- 8 pișcoturi
- 70 ml de cafea
- o lingură de făină
- o lingură cacao
- un pliculeț zahăr vanilat
- un pliculeț praf de copt
- un praf de sare
- 6 ouă
- 200 g de zahăr
- 150 ml de lapte
- 250 g de mascarpone
- 200 g de făină
- ciocolată
Modul de preparare
Pentru a face desertul, albușurile și gălbenușurile trebuie separate. Se amestecă albușurile cu sarea, zahărul și zahărul vanilat până devin spumoase, se adaugă mascarpone și gălbenușurile, se amestecă ușor până se combină, apoi se adaugă laptele și se amestecă. Se
Adăugăm treptat făina cernută și praful de copt. Separat, pregătim trei boluri egale și le umplem cu amestecul. Este important de precizat faptul că în primul bol se adaugă o lingură de cacao și se amestecă până se omogenizează.
În cel de al doilea bol punem cafeaua, dar și o lingură de făină, iar apoi amestecăm bine. În cel de al treilea bol și ultimul punem numai aroma de vanilie. Se unge o formă și se presară puțină făină, iar apoi se toarnă amestecul de cacao în primul strat și aroma de cafea în al doilea strat, se așază biscuiții în formă deasupra aluatului și se acoperă cu amestecul de vanilie. Se presară cu fulgi de ciocolată și se coace tava în cuptor la 180°C timp de aproximativ 20 de minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ruladă cu cremă de ciocolată și căpșuni. Un desert simplu și delicios