Rețetă de ruladă cu cremă de ciocolată și căpșuni. Un desert simplu și delicios
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 06.05.2023 la 11:16
Actualizat pe 06.05.2023 la 11:16
Dacă ești în pană de idei la capitolul dulciuri, rețeta de ruladă cu cremă de ciocolată și căpșuni poate fi alegerea ideală. Este un desert care se prepară rapid, așa că nu vei sta prea mult timp în bucătărie, dar și delicios.
- Rețetă de ruladă cu cremă de ciocolată și căpșuni
- Un desert simplu și delicios
Pentru cei care adoră ciocolata, rețeta de ruladă poate fi alegerea ideală, chiar și pentru mesele festive în familie.
Rețetă de ruladă cu cremă de ciocolată și căpșuni
Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 oua
- 100 g zahăr
- 30 g cacao
- 100 g făină
- un praf de sare
- un plic zahăr vanilat
- Pentru cremă:
- 200 g ciocolată
- 200 ml smantana dulce pentru frisca
- 250 g mascarpone
Mod de preparare:
Rețeta este una simplă, dar pentru un desert delicios, este bine să ții cont de câțiva pași pentru blat. Pentru început, se bat ouăle cu un praf de sare, iar mai apoi se adaugă zahărul și zahărul vanilat.
Se amestecă până când își dublează volumul. După ce este gata, se adaugă treptat făina, iar mai apoi se pune și cacao. După ce este gata, compoziția se pune într-o tavă tapetată dinainte cu hârtie de copt și se lasă la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
Ulterior, atunci când este gata, este indicat să uzi un prosop curat și să să îl storci bine, ca mai apoi să răstorni rulada pe el. În acest fel, rulada nu se prinde de tavă, iar mai apoi se lasă la răcit pentru câteva minute, timp în care poate fi pregătită crema.
Se pune la topit ciocolata, iar mai apoi se adaugă și frișca lichidă. Se lasă amestecul la foc mic, astfel încât ambele ingrediente să fie amestecate bine. După ce este gata, se ia de pe foc și se adaugă crema de mascarpone.
Este bine ca frișca lichidă și ciocolată să fie complet răcite, atunci când se încorporează crema de mascorpone. După ce se pune acest ingredient, se amestecă bine, iar mai apoi se adaugă și restul de cantitate.
Mai apoi, se poate asambla. Prima dată se pun căpșunile pe blat, iar mai apoi se pune și crema de ciocolată, iar mai apoi se rulează. Este bine să păstrezi o cantitate mică de cremă pentru decor și se lasă la frigider cel puțin două ore.
Citește și: Rețetă de tort de clătite cu ciocolată și alune. Cum să prepari un desert delicios