Rețetă de tort de clătite cu ciocolată și alune. Cum să prepari un desert delicios
Publicat pe 05.05.2023 la 15:19 Actualizat pe 05.05.2023 la 15:19
Este weekend, iar dacă și tu ai aflat că ai musafiri zilele astea și nu ai idee ce să mai gătești, nu-ți face probleme, pentru că noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru tortul de clătite cu ciocolată și alune. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar modul de preparare este unul simplu. Iată cum să prepari un desert delicios, sănătos și care îți va încânta papilele gustative!
- Rețetă de tort de clătite cu ciocolată și alune
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tort de clătite cu ciocolată și alune este extrem de delicioasă și simplu de realizat. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar gustul îți va încânta papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un astfel de desert!
Rețetă de tort de clătite cu ciocolată și alune
Ingrediente:
Pentru aluat:
-4 ouă
-20 gr de zahăr
-1 praf de sare
-700 ml de lapte
-300 ml de apă minerală
-300 gr de făină
-2 lingurițe de esență de vanilie
Pentru cremă:
-400 gr de ciocolată amăruie cu peste 50% cacao
-500 ml de frișcă lichidă, îndulcită
-20 gr de unt
-1 praf de sare
-50 gr de alune de pădure pentru decor
Mod de preparare:
Prima dată se prepară crema de ciocolată, pentru că necesită un timp de răcire. Într-un bol se pune frișca lichidă și se pune pe foc la intensitate medie. Se lasă pe foc până în momentul în care a ajuns la punctul de fierbere. Se stinge focul, după care se adaugă ciocolata, care înainte trebuie ruptă în bucățele.
Se amestecă foarte bine cu o spatulă până în momentul în care compoziția devine omogenă. Se adaugă un praf de sare și o aromă, cum ar fi o esență de vanilie, migdală, ciocolată sau rom. Se lasă crema la răcit și se prepară clătitele.
Aluatul de clătite se face într-un mod obișnuit, nu trebuie nimic special la el. Clătitele trebuie și ele să fie lăsate la răcit. Crema de ciocolată se amestecă cu mixerul până în momentul în care devine cremoasă și are volum.
Pe un platou sau o tavă de tort se pun pe rând clătitele, care trebuie unse cu crema de ciocolată. Se pune la baie de aburi o parte din crema de ciocolată, care se va păstra de la bun început. Se adaugă untul peste această parte din cremă și se lasă la baie de aburi până devine fluidă. Se toarnă crema deasupra tortului și se întinde uniform. Se pun alune deasupra și se dă la frigider pentru aproximativ două ore. Se scoate din frigider și se servește ca pe un tort normal. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ruladă cu spanac și somon. Preparatul perfect pentru acest sezon