Rețetă de blat umed pentru tort. Alegerea ideală pentru un desert delicios
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.03.2023 la 11:51
Actualizat pe 23.03.2023 la 11:51
Prepararea unui tort poate să pară o sarcină dificilă, însă dacă afli rețetele potrivite, lucrurile decurg exact cum ți-ai dorit. Unul dintre cele mai importante aspecte este blatul, iar rețeta de blat umed pentru tort îți vine în ajutor. Iată de ce ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi.
- Blatul umed pentru tort este alegerea ideală pentru un desert delicios
- Această rețetă simplă îți vine în ajutor
Gospodinele știu cât de dificil este să prepari un tort delicios, având în vedere detaliile la care trebuie să fii atent. Ei bine, dacă alegi un blat umed, lucrurile ar putea să devină mai simple decât credeai. Această rețetă vine în ajutorul tău, iar pentru a o prepara, ai nevoie de doar câteva ingrediente ieftine și puțin timp la dispoziție.
Rețetă de blat umed pentru tort
Blatul umed poate să pară o alegere pretențioasă pentru un tort, deoarece dacă nu urmezi pașii corecți, ai putea să faci o greșeală care să îl distrugă. Însă, tot ce trebuie să faci ca să fii sigur că vei avea succes, va trebui să urmezi strict pașii din această rețetă, iar rezultatul te va surprinde. Ai nevoie de doar puțină răbdare și câteva ingrediente simple.
Ingrediente
- 7 ouă
- 175 grame de zahăr
- 200 grame ciocolată amară
- 200 grame unt
- 50 ml lapte
- 300 grame făină
- 1 linguriță de praf de copt
- un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de linguriță de sare
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să te asiguri că toate ingredientele pe care le folosești sunt la temperatura camerei. Apoi, amesteci puțină cantitate din făină cu praf de copt și cu bicarbonat de sodiu, pe care trebuie să le cerni împreună ca să se asiguri că vei avea un blat perfect.
Pasul următor este să separi ouăle și să pui sare peste albușuri, iar apoi le lași la temperatura camerei. Între timp, continui cu ciocolata, pe care o rupu în bucăți mici și o pui la foc mic, peste care adaugi untuș cubulețe și lapte. Ingredientele se amestecă până se topesc, iar compoziția devine omogenă, apoi o lași la răcit.
Albușurile se mixează, timp în care adaugi treptat zahărul și continui să mixezi până când devine bezea. Ulterior, peste compoziția de ciocolată poți să adaugi gălbenușurile, iar compoziția o torni peste amestecul de albușuri. Această compoziție trebuie să o amesteci de jos în sus, cu o spatulă, prin mișcări circulare, până când observi că devine omogenă.
Ultimul pas este să adaugi treptat amestecul de făină cu bicarbonat de sodiu și praf de copt, prin mișcări circulare, apoi și cantitatea de făină rămasă. Pregătești forma de copt pe care o tapetezi cu hârtie și o ungi cu ulei, apoi presari făină.
Adaugi compoziția cu grijă să fie uniformă, apoi o coci timp de 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.
Citește și: Rețetă de tort Malakoff. Cum să prepari cel mai delicios desert, fără coacere