Rețetă de ruladă cu spanac și somon. Preparatul perfect pentru acest sezon
Publicat pe 05.05.2023 la 08:00 Actualizat pe 05.05.2023 la 08:00
Sigur ești în căutarea altor rețete pentru gătit în această perioadă. Te-ai săturat și tu de preparatele grele și bogate în grăsimi. Ei bine, rețeta de ruladă cu spanac și somon afumat este cea mai bună alegere. Această gustare este perfectă și pentru mesele festive. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru prepararea acestei rețete și nici nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie.
- Rețetă de ruladă cu spanac și somon
- Preparatul perfect pentru acest sezon
Rulada cu spanac și somon este una dintre cele mai simple rețete, dar și una dintre cele mai delicioase preparate. Datorită spanacului, acest aperitiv va colora frumos platoul. Mai mult decât atât, în combinație cu crema de brânză albă și somonul portocaliu îi vei da pe spate atât pe cei dragi, cât și pe invitați.
Rețetă de ruladă cu spanac și somon
Această rețetă nu necesită ingrediente complexe și nici timp îndelungat de preparare. Cu toate acestea, trebuie să știi că foaia de ruladă se prepară simplu, exact ca o foaie de pandișpan în care se adaugă puțin spanac pentru gust și culoare.
Nici crema de brânză nu îți va pune mari probleme. Prepararea ei nu necesită mai mult de 5 minute de preparare.
Ingrediente
Pimul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere pentru a prepara această rețetă de ruladă cu spanac și somon afumat este faptul că ingredientele pentru acest spectaculos aperitiv se împart în două categorii.
Mai exact, este vorba despre ingrediente pentru foaia de ruladă și cele pentru umplutură.
Ingrediente pentru foaie de ruladă cu spanac
- 4 ouă medii;
- 1/2 linguriță cu de sare;
- 100 gr frunze de spanac;
- 75 gr făină;
- 1 linguriță cu praf de copt.
Ingrediente pentru umplutură
- 200 gr cremă de brânză;
- 75 gr unt;
- 75 gr smântână fermentată;
- 1/2 linguriță cu sare;
- 1 vârf de linguriță cu piper alb măcinat;
- 250 gr file de somon afumat.
Mod de preparare
Cum se prepară foaia de ruladă
Primul lucru pe care trebuie să îl faci la această rețetă este să începi prin a opări frunzele de spanac în apă clocotită cu sare. Apoi, scurge-le și transformă-le în pastă. Te poți folosi de un blender.
După care, lasă pasta de spanac la răcit și ocupă-te de celelalte ingrediente și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Mai apoi, separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Aici, presară sare peste albușuri și, cu ajutorul unui mixer, procesează-le până când obții o bezea fermă.
Separat de acești pași, amestecă gălbenușurile cu pasta de spanac răcită. Aici poți folosi și spanac congelat pe care îl lași la decongelat, îl scurgi bine de lichid și îl transformi în pastă.
După care, incorporează amestecul de gălbenușuri și spanac în bezeaua de albușuri și amestecă ușor cele două compoziții, folosind o spatulă. Pentru următorul pas adaugă apoi făina cernută prin sită, împreună cu praful de copt.
Pune, apoi, hârtie de copt interiorul unei tăvi și întinde în tavă aluatul pentru foaia de ruladă cu spanac și nivelează-l bine la suprafață.
După aceea, pune tavă în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 15 minute la 180 de grade Celsius. Astfel că, după ce ai scos rulada din cuptor las-o până când se răcește complet.
Cum pregătești crema de brânză pentru ruladă aperitiv cu spanac
Așadar, pentru a prepara crema de brânză, amestecă într-un bol untul moale cu crema de brânză și adaugă smântâna, sarea și piperul și omogenizează bine compoziția.
După care, pune compoziția la rece până când se răcește foaia de ruladă. Urmează felierea și filetarea de somon afumat în felii foarte subțiri.
Trebuie să fii atent la foaia de ruladă, asta pentru că, după ce este răcită, desfă-o cu grijă și întinde peste ea crema de brânză. Apoi, așază feliile de somon afumat deasupra și ruleză, desfăcând ușor și hârtia de copt de pe dosul foii de ruladă.
Tot ce mai trebuie să faci este să împachetezi rulada cu folie de prospețime și pune-o la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta. Și preparatul tău este gata.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de ruladă din foi Lica. Un desert pe gustul tuturor, ideal pentru masa de Crăciun