Rețetă de colțunași cu dulceață de vișine. Gustarea pe care o vei adora
Publicat pe 03.05.2023 la 07:50 Actualizat pe 03.05.2023 la 07:50
Cu siguranță îți dorești cu un desert delicios pentru întreaga familie, dar și să fie ușor de preparat. Rețeta de colțunași cu vișine este alegerea perfectă, asta pentru că nu vei petrece prea mult timp în bucătărie și nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a îi prepara. Cum să pregătești cei mai buni colțunași cu vișine.
- Rețetă de colțunași cu dulceață de vișine
- Gustarea pe care o vei adora
Colțunașii sunt un preparat culinar. Această gustare este formată din bucăți de aluat umplute cu brânză, carne tocată, gem, dulceață etc. și fierte în apă sau coapte în cuptor.
Rețetă de colțunași cu dulceață de vișine
Ingrediente
Aluat:
- 2 ouă;
- 150 g făină;
- 50 g gris;
- 30 g unt.
Umplutură:
- 250 g vișine din compot;
- 100 g zahăr.
Mod de preparare
Pentru a prepara acestă rețetă de colțunași cu vișine ai nevoie de ingredientele menționate mai sus. Astfel, într-un bol mare, spargem ouăle și le batem bine cu furculița. Apoi, adăugăm untul topit și amestecăm bine. Punem și grisul împreună cu faina și amestecăm la început cu furculiță până începe să se formeze aluatul iar mai apoi răsturnăm totul pe masă și frământăm bine.
Astfel că, apoi, trebuie frământat aproximativ 5 minute, adăugând făina la nevoie până devine un aluat moale și elastic, care se întinde ușor, puțin mai moale decât cel pentru tăieței. În caz că nu știai, framântarea se va face îndoind aluatul sub podul palmei.
După care acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie curat și îl lăsăm să stea 10 minute ca să devină mai elastic și mai ușor de întins.
În acest timp timp pregătim umplutura. Astfel că vom lua vișinele le vom scurge bine de sucul din compot, le scoatem samburii și le amestecăm cu zahărul.
Punem, mai apoi, puțină făină pe masă și întindem o foaie cât mai dreptunghiulară posibil, cu dimensiunile laturilor multiplu de 5 cm. Mai mult decât atât, trebuie să știi că aceasta trebuie să aibă o grosime de aproximativ 2-3 mm. După care, cu ajutorul unui cuțit ascuțit facem tăieturi paralele cu marginile din 5 în 5 cm, și formăm niște pătrate.
În final, punem câte 1/2/3 vișine pe mijlocul fiecărui pătrat (în funcție de cât de mari sunt vișinele și cât de mari sunt pătrățele) și apoi îl îndoim în 2 pe diagonală, formând un triunghi. Tot ce mai trebuie să facem este să apăsăm pe margini cu o furculiță ca să se închidă bine și să nu iasă umplutura la fiert.
Cât timp stau la foc, este bine să amestecăm continuu în apă de când începem să adăugăm coltunasii până i-am adăugat pe toți că să nu se lipească de fundul vasului sau între ei.
Trebuie să știi că îi vom lăsa să fiarbă la foc mediu timp de 20 de minute, semiacoperiți cu un capac. După care oprim focul și îi mai lăsăm în apă încă 20 de minute ca să devină mai pufoși.
După ce sunt gata, se strecoară apa și se servesc calzi cu sirop de vișine din compot, siropul lăsat după ce am adăugat zahărul, unt sau smântână.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de vareniki cu brânză. Cum se fac colțunașii în stil ucrainean