Rețetă de chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Un preparat delicios de post
Publicat pe 31.03.2022 la 12:35 Actualizat pe 31.03.2022 la 12:35
Chifteluțele de cartofi cu usturoi și verdeață sunt perfecte pentru perioada Postului și sunt foarte gustoase. Dacă vrei sa afli secretul măicuțelor de la Mănăstirea Prislop, noi îți prezentăm cel mai delicios de preparat, care cu siguranță va fi pe placul tuturor.
- Rețetă de chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui și cu siguranță îți dorești să te delectezi cu niște preparate gustoase, dar în același timp și rapide, noi îți prezentăm rețeta de chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a realiza acest preparat gustos!
Rețetă de chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață
Ingredinte:
- 7 cartofi fierţi şi ulterior răzuiţi
- 2 morcovi fierti si răzuiţi
- 1 legatura ceapa verde
- o legătură de pătrunjel sau marar, tocat mărunt
- sare si piper după gust
- un varf de cimbru uscat(optional)
- 3 căţei de usturoi răzuiţi
- 50 g pesmet
- ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Punem cartofii și morcovii la fiert cu tot cu coajă, iar după ce s-au fiert îi lăsăm să se răcească și îi decojim, iar mai apoi dăm printr-o răzătoare într-un bol. Amestecăm compoziția de cartofi și morcovi cu mărarul tocat mărunt și ceapă verde tocată, iar apoi adăugăm sare și piper după gust, usturoiul răzuit sau pisat, cimbru și patru linguri de pesmet. Amestecăm bine ingredientele până când se omogenizează.
Chifteluțele le puteți face plate sau să le puneți forma cu o lingura, iar dacă doriți le mai treceți încă o dată prin pesmet. Se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu puțin ulei și se întorc cu grijă până se rumenesc pe ambele părți. Când sunt gata le scoateți pe un șervețel pentru a fi absorbit uleiul din ele. Poftă buna!
Citește și: Rețetă pâine pustnicească, de post, fără coacere. Se mai numește și „medicamentul călugărilor”