Rețetă pâine pustnicească, de post, fără coacere. Se mai numește și „medicamentul călugărilor”
Publicat pe 30.03.2022 la 19:32 Actualizat pe 30.03.2022 la 19:32
În această perioada a anului, rețetele de post sunt la mare căutarea, așa că noi vă arătăm astăzi cum se prepară pâinea pustnicească, de post, fără coacere. Acest preparat culinar este făcut chiar la mânăstiri, fiind numit și "medicamentul călugărilor". Mai mult decât atât, tratează numeroase boli! Iată cum se prepară, dar și ce beneficii are!
- Păinea pustnicească, rețeta pas cu pas
- Ce boli tratează acest preparat culinar
Numeroase gospodine se întreabă ce să mai pună pe masă în perioada postului! Ei bine, sunteți pe site-ul potrivit pentru că noi vă dezvăluim cea mai bună rețetă de pâine, dar și cea care face minuni la propriu!
Rețetă pâine pustnicească, de post, fără coacere
Pâinea pustnicească este, de fapt, o pâine necoaptă, care se prepară din făină integrală sau din urluială. Aceast preparat culinar nu doar că se face foarte repede, ci are și numeroase beneficii din punct de vedere al sănătății.
Ingrediente:
- 1 kg de faină integrală (de grâu sau secară, de orz, porumb, de tărâțe sau de ovăz)
- apă
Mod de preparare:
Da! Se face din doar două îngrediente, însă cel mai important este că pe cât de simplă e, pe atât de sănătoasă și bună este pentru corpul tău. Într-un bol mare, se pune făina, iar apoi, se toarnă treptat apa până se obține un aluat tare.
Se lasă la dospit circa 7-8 ore, după care poate fi consumată. Pentru a o face mai sfărâmicioasa, se adaugă și puțin mălai de porumb și puțin orez. Atenție, nu se coace. Pentru gust, aluatul poate fi amestecat cu fructe, cu semințe sau condimente, în funcție de preferințe.
Pâinea pustnicească este un remediu natural
Ei bine, pe lângă faptul că se prepară foarte repede și este gustooasă, pâinea este și un aliment aducător de sănătate, dar şi de har, motiv pentru care aceasta se consumă în post şi în rugăciune.
Mai concret, despre păinea pustnicească se spune că ar acționa ca prin minune, iar după 60 de zile de tratament cu acest aliment şi hrană nepreparată termic, toate toxinele din corp se elimină şi orice boală este învinsă.
„Mânca o astfel de pâine şi a trăit peste 100 de ani. Mulţi pustnici, ajungând să folosească pâinea coaptă, s-au îmbolnăvit, făcând carenţe de hrănire. Această pâine aduce o ameliorare îndeosebi în bolile psihice şi în potolirea patimilor”, spunea Sfântul Antonie cel Mare, părintele Ghelasie.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu pâine în 10 minute. Un desert pentru toată lumea