Rețetă de conopidă de post în pâine. Cu siguranță nu știai acest preparat
Publicat pe 24.03.2022 la 22:26 Actualizat pe 24.03.2022 la 22:26
Nu ai inspirație pentru un preparat delicios, mai ales în timpul postului? Noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă de conopidă de post în pâine. Iată ingredientele de care ai nevoie, dar și modul de preparare!
- Rețetă de conopidă de post în pâine
- Cu siguranță nu știai acest preparat
Rețeta de conopidă în pâine este un preparat de post inedit și delicios, care va arăta extrem de bine pe masa ta! Dacă e post, nu înseamnă că trebuie să te mulțumești cu mâncăruri fade, cu aspect banal. Încearcă această rețetă de conpidă în pâine și vei vedea că mâncarea de post poate să fie delicioasă și aspectuoasă.
Ingrediente:
Pentru aluat:
-200 g margarină
-400 g făină
-1 praf sare
-50 ml apă minerală
Pentru umplutură:
-o conopidă mare
-2-3 căţei usturoi
-100 g caşcaval de post
-1 praf piper
-50 g margarină
-2 lingurițe făină
-100 ml lapte de soia
Mod de preparare:
Se curăţă conopida, se desface în bucheţele, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scoate în sită, la scurs.
Între timp, într-un bol, se cerne făina, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, un praf de sare şi apa minerală. Se frământă până se obţine un aluat tare. Se înfăşoară în folie şi se lasă la rece.
Separat, într-un ibric, se topeşte margarina, se căleşte usturoiul pisat în prealabil, se adaugă făina şi se stinge cu laptele călduţ. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă caşcavalul ras. Cu acest sos se amestecă conopida fiartă.
Se scoate aluatul de la rece şi se împarte în două bucăţi care se întind cu sucitorul. Prima foaie se aranjează în tavă şi se pune umplutura. Se acoperă cu cealaltă foaie şi se răsuceşte la capete. Se bagă în cuptor, la rumenit.
Citește și: Rețeta de conopidă-crispy a Esterei Buble! Care este secretul concurentei de la Asia Express / FOTO