Conopidă la cuptor. Mulți spun că este mai gustoasă decât carnea
Publicat pe 30.03.2019 la 14:49 Actualizat pe 30.03.2019 la 15:11
Chiar dacă mulţi oameni tind să aleagă carnea în faţa legumelor, ei bine, astăzi venim în atenţia voastră cu una dintre cele mai gustoase şi uşor de făcut reţete, iar ca legumă am ales conopida.
Chiar dacă mulţi oameni tind să aleagă carnea în faţa legumelor, ei bine, astăzi venim în atenţia voastră cu una dintre cele mai gustoase şi uşor de făcut reţete, iar ca legumă am ales conopida.
Conopida este o legumă sănătoasă, uşor de procurat, nu este scumpă şi se prepară foarte uşor. Astăzi vă învăţăm cum se face conopida la cuptor. Este una dintre cele mai delicioase reţete cu legume, se face extrem de repede şi uşor şi, cu siguranţă, că veţi da pe spate întreaga familie.
Ingrediente pentru a face reţeta conopidă la cuptor:
- conopidă
- ceapă
- 2 ouă
- 400 g smântână
- 250g caşcaval sau brânză
- unt
-sare şi piper.
CITESTE SI: Rețete pentru cei care țin dietă: Salată mexicană delicioasă, cu pui, valeriană și mango
Se ia o conopidă, se taie bucăţele şi se pune la fiert cu apă şi sare. Din momentul în care începe să fiarbă o mai lăsaţi 15 minute. Mare grijă, însă, să nu lăsaţi conopida să fiarbă prea mult pentru că apoi se înmoaie şi îşi pierde din gust.
În continuare trebuie să tăiaţi ceapa, apoi caşcavalul sau brânza, în funcţie pentru ce aţi optat, în timp ce cele două ouă se bat şi se amestecă cu smântâna. După ce conopida s-a fiert, trebuie scoasă şi lăsată să se scurgă.
Într-o tavă bine unsă cu unt sau margarină se pune conopida, iar peste ea se adaugă ceapa, caşcavalul sau brânza şi apoi aluatul din ouă şi smântână. Se ţine la cuptor aproximativ 40-45 de minute. După ce se scoate, este recomandat să se servească caldă. Aşteptăm să ne spuneţi cât de gustoasă a ieşit. Poftă bună!
O.P.