Chifteluțe la cuptor în sos de muștar! Un preparat culinar simplu și gustos
Publicat pe 12.03.2022 la 21:20 Actualizat pe 12.03.2022 la 21:20
Vrei să îți delectezi papilele gustative weekend-ul acesta cu un preparat culinar nou? Ei bine, noi îți venim în ajutor! Încearcă chifteluțele la cuptor în sos de muștar și nu vei regreta! Mai jos ți-am pregătit rețeta pas cu pas!
- Chifteluțe la cuptor!
- Cel mai gustos preparat culinar
Chifteluțe la cuptor în sos de muștar! Un preparat culinar simplu și gustos
Chifteluțele mereu au fost un preparat culinar nelipsit din agenda cu bucate a gospodinelor din România, astfel că de fiecare dată sunt tentate să încerce fiecare rețetă nouă. Ei bine însă, dacă vrei să încerci și tu o rețetă delicioasă pe bază de chifteluțe, este momentul să încerci rețeta propusă de noi.
Ingrediente:
Ingrediente pentru chifteluțe:
- 700 g carne tocată de porc
- 100 g pesmet
- 2 ouă medii
- 3-4 căței de usturoi
- 1 ceapă mică roșie sau galbenă
- 1 legătură de pătrunjel
- Sare și piper după gust
Ingrediente Sos de muștar:
- 20 g făină albă
- 30 g unt cu 82% grăsime
- 250 ml lapte cu 3,5 % grăsime
- 1/2 linguriță de sare
- 1 lingură de muștar clasic
- 1 lingură de muștar cu muștar boabe
- 1 vârf de cuțit de nucșoară răzuită
- 100 ml smântână de gătit cu minim 32% grăsime
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 230 de grade, iar între timp, curățăm usturoiul și îl tocăm foarte mărunt. Punem carnea tocată într-un vas peste care punem restul ingredintelor. Amestecăm bine până la omogenizare, iar apoi porționăm 20-25 de chifteluțe și le facem bile.
Le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le introducem la cuptor pentru 15-16 minute sau până se rumenesc ușor. În timp ce se coc, pregătim sosul de muștar după cum urmează:
Într-o craticioară pe foc mic topim untul și adăugăm făina, amestecăm până la încorporarea acesteia și continuăm să o gătim timp de 2 minute amestecând încontinuu. Adăugăm sarea și turnăm treptat laptele amestecând într-una fără oprire până se îngroașă și terminăm tot laptele.
Punem smântâna, adăugăm nucșoara și fierbem încă 3-4 minute la foc mic până când devine fluid. Punem ambele tipuri de muștar și dăm deoparte. Punem chiftele în sos, dăm un clocot și sunt gata de servit. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de chifteluțe suedeze. Un preparat pe care trebuie să-l încerci măcar o dată în viață