Ciorbă de lobodă țărănească. Rețetă de post ca la bunica
Publicat pe 25.03.2022 la 23:45 Actualizat pe 25.03.2022 la 23:45
A venit primăvara și este perioada perfectă pentru o ciorbă de lobodă, aceasta fiind specifică sezonului în care ne aflăm. Această rețetă de ciorbă de lobodă țărănească este foarte nutritivă și potrivită postului. Așa că dacă postești, o poți consuma liniștit.
- Ciorbă de lobodă ca la bunica
- Care este secretul bunicii pentru o ciorbă de lobodă de-a dreptul gustoasă
Cu siguranță, în copilărie bunica prepara ciorbă de lobodă chiar la primele semne ale primăverii. Este o rețetă care ne aduce aminte de copilărie și este foarte gustoasă și săracă în calorii, dar bogată în vitamine, fapt ce o face excelentă și pentru introducerea ei în diete. Iată ce ingrediente îți trebuie pentru a o prepara.
Ingrediente
- 8-10 legături de lobodă
- 3 legături de ceapă verde
- 2 morcovi mici
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de leuştean
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de măsline
- 1 litru de borş
- 2 linguri de orez
- sare
- piper
Mod de preparare
Se taie ceapa verde mărunt, morcovii se dau pe răzătoare, iar loboda se taie și ea mărunt. Ceapa se pune la călit în uleiul încins într-o oală adâncă și se lasă timp de două minute. După aceea, se adaugă și morcovul cu loboda. Se adaugă apă în proporţie de 2/3 din oală şi se lasă să fiarbă. După ce s-au fiert timp de 30 de minute, se adaugă borșul (care a fost fiert înainte) împreună cu orezul. Se mai lasă la fiert pentru 10 minute, se adaugă pătrunjelul, mărarul şi leuşteanul tocate mărunt, sarea şi piperul, iar apoi este numai gata de servit.
Secretul bunicii pentru o ciorbă de lobodă gustoasă
Poate vă întrebați care este secretul unui plus de savoare pentru această rețetă. Dacă nu postești încearcă acest truc pentru a da un plus gustului ciorbei de lobodă. Bunica folosea de fiecare dată acest secret, iar ciorba avea un gust senzațional. La final, când ciorba este gata, se bate un ou cu iaurt și puțină zeamă din ciorbă. Se omogenizează bine acest amestec și se drege ciorba cu el și cu puțin hrean. Acest truc dă un gust demențial ciorbei de lobodă. Trebuie să încerci.
Ce beneficii are loboda
Loboda este foarte sănătoasă și nutritivă, dar din păcate nu o putem găsi pe tot parcursul anului, ci doar primăvara. Aceasta are numeroase beneficii pentru organismul nostru cum ar fi prevenirea accidentelor vasculare, alungă afecțiunile pulmonare, întărește sistemul imunitar, combate astenia și tusea, are efect anti-cancerigen și lista poate continua. Este bine pentru sănătatea ta să o incluzi în alimentația de zi cu zi, mai ales în acest sezon.