Ciorbă oltenească de legume. O rețetă simplă și sănătoasă
Publicat pe 19.08.2022 la 20:56 Actualizat pe 19.08.2022 la 20:56
Ciorba oltenească de legume este un preparat foarte delicios, dar mai ales sănătos. Este o rețetă perfectă pentru perioadele de post și poate fi consumată fără grija kilogramelor în plus. Se prepară extrem de ușor, iar familia o va savura de-a dreptul. Iată de ce ai nevoie pentru această ciorbă oltenească de legume.
- Ciorbă oltenească de legume
- Ingrediente și mod de preparare
Ciorba oltenească de legume se prepară foarte simplu și rapid. Este un preparat tradițional, apreciat de întreaga familie, iar gustul este excelent. Această ciorbă este numai bună dacă vrei să îți ‘’cureți’’ organismul după ce ai mâncat preparate grele și grase. Această ciorbă este minunată dacă vrei să ții post și ai rămas fără idei de mâncare. Iată care sunt ingredientele necesare pentru această rețetă și cum se prepară.
Ingrediente
300 ml borș
200 g suc de roșii
100 g fasole verde teci
2 ardei capia
2 morcovi
4 cartofi
1 țelină
1 praz
Leuștean proaspăt
Sare
Mod de preparare
Se spală și se curăță legumele. Se taie după preferință. Se pune totul la fiert în 2l de apă, mai puțin cartofii. Când sunt aproape fierte se adaugă și cartofii tăiați cuburi. La final, când totul este fiert se adaugă sucul de roșii și borșul fiert înainte. Se pune sare după gust și se mai fierb câteva clocote. Se oprește focul și se adaugă leuștean tocat. Poftă bună!