Clătite cu dovlecei și brânză. Rețeta unui preparat delicios
Publicat pe 22.07.2022 la 23:07 Actualizat pe 22.07.2022 la 23:07
Vine weekend-ul cu pași repezi, ai aflat că ai musafiri și nu știi ce preparate să le pregătești? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de clătite cu dovlecei și brânză. Este un preparat delicios de sezon, care îți va încânta papilele gustative atât ție, cât și celor dragi. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru ca această mâncare să iasă exact așa cum îți dorești și pentru a te bucura de un gust senzațional!
- Cum se pregătesc clătitele cu dovlecei și brânză
- De ce ingrediente ai nevoie
Rețeta de clătite cu dovlecei și brânză este un preparat de sezon delicios. Modul de preparare al acestei mâncări nu este unul deloc greu și ai nevoie doar de ingrediente pe care cu siguranță le ai în casă. Este un preparat pe care îl poți face în weekend, deoarece nu dureaă mult să-l pregătești și are un gust senzațional, care îți va încânta cu siguranță papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Clătite cu dovlecei și brânză - rețetă
Ingrediente:
Pentru aluatul de clătite:
-2 ouă
-250 gr de făină
-3 linguri de ulei
-200 ml de lapte
-sare
Pentru umplutură:
-2 dovlecei
-2 căţei de usturoi
-1 legătură de mărar
-1 ou
-2 lingurițe de pesmet
-200 gr de brânză sărată
-2 lingurițe de smântână
-sare
Mod de preparare:
Aluatul de clătite se pregătește în mod tradițional. După ce ați preparat clătitele, se pregătește umplutura din dovlecei și pasta de brânză. Dovleceii se taie felii subțiri pentru a se topi în cuptor. Brânza se pune într-un bol de plastic alături de ou și mărar tocat mărunt. Pe fiecare clătită se aranjează umplutura de brânză și dovleceii, apoi se împachetează. Într-o tavă tapetată cu unt și pesmet se așează clătitele și se bagă la cuptor. Când s-au rumenit puțin deasupra se cot din cuptor și se servesc calde alături de smântână și puțin usturoi.
Citește și: Chiftele de dovlecei cu cartofi. Cea mai simplă și delicioasă rețetă