Clătite cu legume și mozzarella. O rețetă bună de te lingi pe degete
Publicat pe 16.08.2022 la 22:09 Actualizat pe 16.08.2022 la 22:09
Clătitele sunt preferatele multora. Ele se pot consuma atât dulci, cât și sărate, drept aperitiv. Astăzi îți prezint un preparat de tip aperitiv cu clătite. Aceste clătite cu legume și mozzarella sunt extrem de delicioase și foarte simplu de făcut. Iată în ce constă această rețetă.
- Clătite cu legume și mozzarella
- Ingrediente și mod de preparare
Clătitele cu legume și mozzarella sunt de-a dreptul senzaționale. Merită încercate și să știți că sunt foarte bune și pentru cei mici. Ele sunt sănătoase, iar faptul că au și legume este minunat pentru copii. Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă.
Ingrediente
100 g făină
375 g lapte
3 ouă
1 zucchini
4 roșii
3 cepe verzi
1 cățel de usturoi
250 g mozzarella
1 lingură de oregano uscat
750 g măsline negre fără sâmburi
Sare
Piper
Ulei de uns tava
Frunze de oregano
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 200°C. Se prepară un aluat neted pentru clătite din făină, lapte și ouă. Se sărează și se piperează; se lasă la umflat circa 5 minute. Între timp, se curăță zucchini, se spală și se taie pe lungime în felii subțiri. Se spală roșiile și se taie felii. Se unge cu ulei o tavă adâncă de copt. Se toarnă aluatul în tavă și se nivelează, apoi se lasă în cuptorul încins timp de 5 minute ca să se întărească. Între timp, se spală cepele verzi, se curăță și se taie inele subțiri. Se descojește usturoiul și se toacă mărunt. Brânza mozzarella se scurge și se taie în felii. Se scoate tava din cuptor; se aranjează feliile de zucchini, cele de roșii și inelele de ceapă verde pe aluatul copt pe jumătate. Se presară legumele cu sare, piper și oregano, apoi, cu măslinele și brânza mozzarella. Se coace clătita la cuptor timp de 15 minute, până când legumele sunt moi, iar brânza s-a topit. Se presară cu verdețuri și se servește imediat. Poftă bună!