Clătite de post cu apă minerală! O rețetă simplă, ieftină și absolut delicioasă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 06.04.2023 la 11:42
Actualizat pe 06.04.2023 la 11:42
Clătitele de post sunt una dintre cele mai delicioase alternative atunci când vine vorba despre deserturile de post. Se prepară repede, din ingrediente ieftine și este una dintre cele mai ușoare rețete, dar absolut delicioasă. Iată ce trebuie să faci ca să îți iasă așa cum îți dorești.
- Cum să gătești clătitele de post cu apă minerală
- Cea mai delicioasă rețetă de desert din această perioadă
Desertul este un preparat greu de gătit în post, din cauza restricțiilor alimentare din această perioadă. Însă, există totuși variante delicioase, pe care nu trebuie să le pierzi. Clătitele de post cu apă minerală sunt una dintre variantele cu care o să faci furori la masa cu cei dragi. De asemenea, este și un preparat versatil, ușor de combinat.
Rețetă de clătite de post cu apă minerală
Multă lume așteaptă cu nerăbdare să treacă perioada postului și să mănânce multe deserturi delicioase, fără să știe că acest lucru este posibil și acum. Trebuie doar să știi cum să combini ingredientele acceptate, astfel încât să nu dai greș ulterior.
Această rețetă delicioasă vine în ajutorul tău și îți arată exact ce trebuie să faci. Mai mult, poți să le decorezi cu ingredientele preferate de tine, iar astfel vor arăta și vor avea gustul delicios pe care ți-l dorești.
Ingrediente
- 300 grame făină
- 600 ml apă minerală
- 50 ml ulei
- 1 linguriță de sare
- esență de vanilie sau rom
- 1 linguriță de zahăr
Mod de preparare
Modul de preparare este mai simplu decât credeai. Tot ce trebuie să faci este să pui făina într-un bol și să adaugi treptat apa minerală. Apoi începi să amesteci cu un tel, astfel încât să nu se formeze cocoloașele. După ce ingredientele s-au omogenizat, poți să adaugi și uleiul, în timp ce continui să amesteci.
Următorul pas să este adaugi zahărul și sare, apoi să continui să amesteci ingredientele. Ulterior, poți să adaugi și esența de vanilie, dar și coaja rasă de la o portocală, pentru un plus de aromă. La urmă amesteci până se omogenizează perfect toate ingredientele, astfel încât să obții un aluat suficient de gros.
După ce ai gătit aluatul, poți să le pui la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei și să le întorci atunci când este nevoie. Vei observa că acestea sunt mai groase decât clătitele normale, astfel că poți să le folosești cu succes și pentru aperitiv.
Citește și: Rețeta pentru clătite cu legume. Preparatul delicios pentru micul dejun