Cornulețe țigarete. Rețetă simplă de cornulețe cu gem
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 14.11.2022 la 13:49
Actualizat pe 14.11.2022 la 13:49
Gospodinele din România sunt adevărate împătimite ale conulețelor, mai ales în apropierea sărbătorilor de iarnă. Acestea sunt nelipsite de pe mesele festive, așadar, vă prezentăm cea mai delicioasă și simplă rețetă de cornulețe cu gem, care nu trebuie să lipsească din meniu.
- Rețetă de cornulețe țigaretă cu gem
- Desertul perfect pentru mesele festive
Cornulețele cu gem sunt printre cele mai întâlnite atunci când vorbim despre ce pregătesc gospodinele pentru mesele festive. Acestea se gătesc ușor, nu sunt deloc costisitoare, iar gustul lor este de neuitat. Mai delicioase decât cele clasice sunt cornulețele țigaretă, care se completează perfect cu orice tip de gem.
Rețetă de cornulețe țigaretă cu gem
Indiferent dacă vrei să alegi un desert pentru masa festivă de sărbători sau vrei să îți încânți familia și prietenii cu un desert delicios, cornulețele țigaretă sunt alegerea perfectă. Pe lângă banii puțini cheltuiți pentru a le prepara, modul de preparare este simplu și sunt necesare doar câteva ingrediente, ușor de găsit la magazine sau chiar în casă.
Ingrediente
- 200 grame untură sau unt gras
- 2 gălbenușuri
- 500 grame făină
- Un sfert de linguriță de sare
- 150 grame de smântănâ fermentată
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 400 grame de gem de prune
- Zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să cerni făina printr-o sită într-un bol mare, peste care vei adăuga untura sau untul rece. Apoi, vei frământa ingredientele până când compoziția devine omogenă și se sfărâmă ușor. Ulterior, se adaugă gălbenușurile pe rând, esența și apoi smântâna. Acestea se mai frământă încă o dată pentru a obține un aluat care să se poată întinde.
Pe un blat peste care ai presărat făină, vei întinde aluatul și îl vei împărții în două bucăți egale. Cele două bucăți se vor întinde cu o sucitoare, în părți egale și dreptunghiulare. După ce le-ai întins, vei decupa din aluat forme pătrate egale, pe care vei pune gemul de prune. Acestea se vor rula începând cu partea cu gemul, până vor prinde forma unor pătrățele. Cornulețele formare se așează într-o tavă, în care ai pus anterior hărtie de copt.
Tava cu cornulețele se va băga în cuptorul preîncălzit, unde se vor coace între 15 și 16 minute, la 180 de grade, până observați că s-au rumenit. Ulterior, tava se va scoate din cuptor și cât sunt calde, vei presăra zahăr pudră peste ele.
Citește și: Rețetă de cornulețe cu gem de pe TikTok. Bunica Gherghina prezintă modul de preparare / VIDEO