Cum faci cartofi prăjiți fără ulei. Metoda care nu necesită aparate speciale
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 19.12.2022 la 18:43
Actualizat pe 19.12.2022 la 18:43
Cartofii prăjiți sunt preparatul favorit al oamenilor în întreaga lume, mai ales datorită ingredientelor puține și timpului scurt în care se gătesc. Însă, cu toții știm nu sunt cea mai potrivită alegere atunci când vrem să ducem un stil de viață sănătos. Din acest motiv, îți prezentăm rețeta de cartofi prăjiți fără ulei, de care te vei îndrăgosti iremediabil.
- Cum să gătești cartofi prăjiți fără ulei
- Metoda este la îndemâna tuturor
Oamenii adoră să mănânce cartofi prăjiți, fiind atât un preparat ieftin, cât și unu de-a dreptul delicios, care poate fi completat cu multe ale preparate. Însă, așa cum știm, prăjirea lor în ulei nu este o alegere tocmai sănătoasă, care ne poate pune sănătatea în pericol dacă consumul lor devine un obicei. Pentru a evita eventualele probleme și efectele negative, trebuie să urmezi această rețetă de cartofi prăjiți fără ulei, care te va salva.
Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei
Rețeța de cartofi prăjiți fără ulei poate să fie o adevărată metodă magică pentru adepții acestui preparat, însă care vor să aibă o viață sănătoasă. Pentru prepararea lor, ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar metoda de preparare nu necesită aparate speciale. Poți să folosești lucrurile pe care le ai deja în casă.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- boia
- sare
- alte condimente după gust
Mod de preparare
Modul de preparare al acestor cartofi este foarte simplu și se realizează în doar cinci pași. Pentru început, trebuie să speli foarte bine cartofii, apoi să îi tai în bucăți mari, fără să îndepărtezi coaja. Pasul următor este să adaugi condimentele și să amesteci bine cartofii, astfel încât acestea să pătrundă prin toate colțurile.
Cartofii condimentați trebuie așezați pe o tavă, pe care ai pus înainte o planșă de silicon reutilizabilă, care le va da textura crocantă. La urmă, trebuie doar să mai adaugi tava pe care ai pus cartofii în cuptor, unde îi lași pentru aproximativ 35 de minute, fără să îi întorci.
De ce să renunți la cartofii prăjiți în ulei
Pe cât sunt de delicioși, pe atât sunt de nocivi pentru sănătatea oamenilor. Cartofii prăjiți în ulei au multe efecte negative, printre care și carbohidrații care ajung în organism, iar apoi transformă totul în grăsime. Mai mult, aceștia conțin acizi grași trans, care cresc riscul de dezvoltare a cancerului, diabetului sau bolilor de inimă.
Citește și: Cât timp se fierb cartofii pentru salata boeuf. Așa îi vei da un gust unic și delicios