Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcintă. Ingredientul care face diferența
Publicat pe 28.09.2022 la 14:34 Actualizat pe 28.09.2022 la 14:34
Plăcinta este unul dintre deserturile clasice ale copilăriei. Ea se poate prepara în diferite feluri și cu diferite umpluturi. Diferența cea mai mare o face aluatul. El este partea cea mai importantă a unei plăcinte și de aceea trebuie trebuie preparat corect. Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcintă.
- Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte
- Ingrediente și mod de preparare
Aluatul pentru plăcintă poate părea destul de ușor de făcut, dar pentru a avea parte de rezultatul mult dorit trebuie să ai rețeta ideală, îndemânare și răbdare. Aceeste trei componente ajută la prepararea unui aluat pentru plăcintă excelent care va fi apreciat de toată lumea. Ingredientul careface diferența este grăsimea. Trebuie să folosiți unt de înaltă calitate, extrem de gras, de preferat unul franțuzesc. Ți-am pregătit o rețetă fabuloasă de aluat pentru plăcintă pe care îl poți folosi la numerose tipuri de plăcinte. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară.
Ingrediente
500 g făină
320-350 ml apă călduţă
7 g drojdie uscată sau 25 g proaspătă
1 linguriţă cu vârf de zahăr
1 linguriţă rasă de sare
50 g untura sau unt sau 50 ml ulei
Mod de preparare
Se cerne făina şi se amestecă împreună cu zahărul şi drojdia uscată. Adăugaţi sarea şi 3/4 din apa călduţă şi amestecaţi. Trebuie să obţineţi un aluat potrivit de tare. Se adăugă untura treptat şi se frământă până când aluatul se desprinde de mână. Trântiţi aluatul de masă de câteva ori. Veţi vedea că devine mai fin şi mai elastic.
Aşezaţi aluatul în castron, acoperiţi cu folie alimentară şi lăsaţi la cald să dospească, aproximativ o oră. Se întind foi pe masa presărată cu făină, cu ajutorul unui sucitor din lemn. Se foloseşte la plăcinte de orice fel.