Cum faci cele mai bune bomboane fără zahăr. Desertul sănătos, perfect pentru perioada postului Paștelui

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.04.2025 la 23:00
Actualizat pe 10.04.2025 la 23:00
Atunci când vrei să te bucuri de ceva dulce, dar sănătos, bomboanele fără zahăr sunt alegerea ideală. Acest desert se prepară rapid, din ingrediente naturale, și e perfect pentru a fi consumat în perioada postului.
- Bomboane fără zahăr
- Desertul dulce, sănătos, perfect pentru perioada de post
Postești și ai poftă de ceva dulce?! Atunci trebuie să știi că te poți răsfăța cu un desert delicios: bomboanele fără zahăr. Sunt sănătoase, naturale, gustoase și foarte ușor de preparat! Ai nevoie doar de câteva ingrediente simple, iar rezultatul va fi unul care te va cuceri.
Rețetă bomboane fără zahăr
Ingrediente:
- 150 g curmale uscate moi, fără sâmburi
- 100 g smochine uscate tăiate în jumătăți dacă sunt mari
- 50 g miez de nucă
- două linguri cu cacao
- o linguriță cu scorțișoară măcinată
- o lingură apă (doar dacă amestecul este prea uscat)
Mod de preparare:
- pune fructele în apă caldă timp de 10 minute, dacă sunt prea tari.
- scurge apoi bine apa și folosește un șervețel pentru a usca fructele.
- prăjește miezul de nucă într-o tigaie fără ulei, la foc mic, timp de două-trei minute, apoi toacă-l mărunt sau zdrobește-l cu mâna.
- pune smochinele și curmalele în robotul de bucătărie și mixează până când vei obține o pastă lipicioasă și uniformă, dar nu prea moale
- adaugă apoi cacao, scorțișoara și nucile mărunțite, după care mixează în continuare până când toate ingredientele sunt bine încorporate și vei obține un amestecul dens și ușor modelabil.
- ia compoziție cu o linguriță și modelează cu mâinile într-o bilă mică de mărimea unei nuci. Repetă procesul până se termină toată compoziția. Dă apoi bomboanele prin cacao pudră sau fulgi de cocos.
Poftă bună!
Curmalele au numeroase beneficii pentru sănătate
Consumul de curmale poate contribui la îmbunătățirea funcției creierului.
Studiile de laborator au constatat că sunt utile pentru scăderea markerilor inflamatori, cum ar fi interleukina 6 (IL-6), în creier. Nivelurile ridicate de IL-6 sunt asociate cu un risc mai mare de boli neurodegenerative precum Alzheimer.
În plus, alte studii, inclusiv studii pe animale, au arătat că datele sunt utile pentru reducerea activității proteinelor beta amiloide, care pot forma plăci în creier, scrie healthline.com.