Rețetă de tartă cu smochine. Desertul perfect cu care să-ți surprinzi invitații
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 06.05.2024 la 22:59
Actualizat pe 06.05.2024 la 22:59
Dulciurile sunt iubite de toată lumea, mai ales dacă sunt pregătite în casă cu multă dragoste și dedicare. Tarta cu smochine se gătește simplu și nu are nevoie de multă dedicare, iar rezultatul final va fi unul foarte gustos și vei reuși să-i impresionezi pe cei din jur.
- Rețetă de tartă cu smochine
- Desertul perfect cu care să-ți surprinzi invitații
Smochinele sunt delicioase și se pot combina într-o mulțime de preparate dulci cu ajutorul cărora îi poți surprinde pe cei dragi. Tarta de mai jos este ideală pentru a fi gătită și nu ai nevoie de multe abilități pentru a o pregăti. Se face simplu, iar rezultatul va fi unul delicios.
Ingrediente
Pentru crustă
- 200g făină
- 100g unt rece, tăiat cubulețe
- 50g zahăr pudră
- 1 ou
- Un praf de sare
Pentru umplutură
- 500g smochine proaspete, tăiate în jumătate
- 100g zahăr
- Suc de la o jumătate de lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 linguri făină
Mod de preparare
Prima dată se pregătește crusta. Într-un castron mare, amestecă făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugă cubulețele de unt și frământă până când obții un amestec mărunt și nisipos. Adaugă oul și amestecă până când se formează un aluat omogen. Înfășoară aluatul în folie alimentară și pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Separat se va face umplutura pentru tartă. Într-un castron, amestecă smochinele tăiate cu zahărul, sucul de lămâie, extractul de vanilie și făina. Lasă amestecul deoparte pentru câteva minute să se combine aromele.
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină, până obții o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Transferă aluatul într-o formă de tartă unsă și tapetată cu hârtie de copt.
Întinde uniform umplutura de smochine peste aluatul din formă. Coace tarta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când crusta devine auriu-maronie și umplutura este bine coaptă.
După ce tarta este gata, las-o să se răcească în formă timp de câteva minute, apoi o poți scoate și să o servești. Servește tarta cu smochine caldă sau rece, simplă sau cu o lingură de înghețată de vanilie sau frișcă. Poți presăra și puțin zahăr pudră deasupra pentru un aspect mai atrăgător.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu vanilie și nucă. Este ideală pentru masa de Paște