Cum faci un pui întreg la grătar. O rețetă de friptură aspectuoasă și gustoasă
Publicat pe 27.04.2021 la 11:02 Actualizat pe 27.04.2021 la 11:02
Puiul întreg la grătar este una dintre cele mai apreciate rețete, în special de gurmanzi. Asta pentru că în acest mod preparatul își păstrează întreaga savoare, fiind gătit cu tot cu oase. Pentru un gust și mai delicios, trebuie să știți cum să-l faceți suculent, dar și cu o crustă crocantă. Iată cum puteți pregăti o friptură aspectuoasă și gustoasă!
- Cea mai gustoasă rețetă de pui întreg la grătar.
- Cum îl poți prepara în doar câțiva pași.
Rețetă de pui întreg la grătar
Așadar, dacă v-ați săturat de pieptul, aripioarele sau pulpele gătite separat, astăzi vă vom explica cum puteți găti un pui întreag la grătar. Vă spunem de pe acum că rețeta este una extrem de simplă. Tot ce trebuie să faceți este să urmați cu atenție pașii!
Ingrediente
Pentru rețeta de pui întreg la grătar aveți nevoie de următoarele evenimente: 1 pui întreg special pentru grill, zeama de la 2 lămâi, 5 căței de usturoi, jumătate de linguriță de boia dulce, 150 ml de vin sau coniac, jumătate de linguriță de piper, jumătate de linguriță de boia iute, 5 foi de dafin, 1 linguriță de oregano uscat măcinat, jumătate de linguriță de piper, sare de mare și 2 lingurițe de unt moale.
Mod de preparare
Cu o zi înainte de a trece la treabă, trebuie să știți că puiul trebuie spălat la jet de apă, uscat cu șervețele și apoi sărat cu sare de mare, apoi lăsat la frigider până ziua următoare. A doua zi, vă puteți apuca să faceți marinata după cum urmează: striți usturoiul și amestecați-l într-un borcan cu zeama de lămâie, vinul sau coniacul, untul moale, boiaua, dafinul, oregano și piperul.
Apoi, trebuie să puneți puiul cu pieptul în sus și să-l tăiați de-a lungul pieptului. Acesta trebuie apoi întors cu interiorul în jos și să apăsați puiul până ce observați că s-a aplatizat suficient. De aici, mai este foarte puțin, căci următorul pas pe care trebuie să-l faceți este să așezați puiul în grătar dintr-o singură mișcare.
Marinata se aplică pe pui folosindu-vă de o pensulă din silicon. Atenție! Acesta trebuie uns pe ambele părți și, dacă mai simțiți nevoia, mai adăugați puțină sare de mare.
Grătarul electric se încinge puțin timp, iar apoi puteți pune puiul la prăjit. Acesta trebuie întors inițial după 10 minute, apoi la 5 minute, având grijă să-l ungeți mereu cu marinata. Preparatul va fi gata după aproximativ 45 de minute. Pentru a fi siguri, puteți folosi o scobitoare pentru a-l testa, iar dacă observați un suc transparent, înseamnă că e gătit bine.
Trucuri pentru cel mai bun pui întreg la grătar
Unul dintre cele mai esențiale trucuri pe care trebuie să-l folosiți atunci când vreți să gătiți friptura de pui la grătar întreagă este acela a de înțepa puiul înainte de a fi marinat cu un cuțit pe toată suprafața. Astfel, aroma marinatei va pătrunde în carne pentru un aspect suculent.
Citește și: Rețeta de pizza de post a Paulei Seling. Secretul preparatului vegan și a blatului fără gluten / VIDEO