Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Friptură la grătar fragedă și suculentă. Trucuri ca să-ți iasă perfect de fiecare dată

Friptură la grătar fragedă și suculentă. Trucuri ca să-ți iasă perfect de fiecare dată

De Razvan Paltin.
Publicat pe 27.04.2021 la 10:35 Actualizat pe 27.04.2021 la 10:37

Sărbătorile de Paște se apropie, iar gospodinele se pregătesc cu bucatele alese pentru această perioadă. Iată cum poți prepara friptură la grătar fragedă și suculentă. Cele mai bune trucuri ca să îți iată perfect.

friptura la gratar, imagine simbol

Cum să faci cea mai bună friptură la grătar fragedă

pixabay

  • Cum poți prepara cea mai bună friptură la grătar
  • Trucuri pentru a fi mereu fragedă și suculentă

Paștele se apropie cu pași repezi, iar în această perioadă gospodinele sunt tot timpul în bucătărie pregătind bucate pe alese pentru masa de după Înviere. Nu vor lipsi ouăle roșii, drobul, dar nici friptura. Iată cum poți face ca aceasta să fie mereu suculetă și fragedă.

Trucuri pentru o friptură la grătar fragedă și suculentă

Un prim pas pentru friptura fragedă și suculentă e să aveți un jar perfect. Carnea se pună pe grătar după ce cărbunii au ars cel puțin zece minute și atunci când nu mai există flăcară. Dacă vedeți că puteți să rezistanți câteva secunde cu mâna deasupra grătarului atunci înseamnă că puteți să poziționați carnea.

Grătarul trebuie să fie bine încins înainte să fie pusă carnea la făcut, iar acestea trebuie să fie unse cu puțin ulei pentru a se evita lipirea. Friptura se face mai repede și rămâne fragedă atunci când se poate regla circulația aerului în interior.

Un recipient cu apă așezat în apropierea grătarului va face ca friptura să fie cât mai suculentă.

Cum să alegi carnea pentru grătar

Din punctul de vedere al cărnii, există mai multe variante în care aceasta poate fi aleasă pentru a fi făcută la grătar.

Coastele de porc și cele de vită sunt excenlente pentru un grătar savuros, iar dacă dețineți un grătar de grădină aceastea ar trebui să fie gata în aproximativ 45-90 de minute. Aceasta trebuie rotite din când în când pentru a fi coapte uniform.

De asemenea, cotelele de porc sau muschiul diafragmă de viță fac o friptură cât mai fragedă și suculentă și sunt cele mai indicate pentru un grătar excelent.

O friptură de vită trebuie să fie mereu crocantă la exterior, dar moale și zămoasă în interior pentru a fi consideră făcută. Nu trebuie să serviți carnea imediat ce o luați de pe grătar, ci trebuie să așteptați ca sucurile din interior să se distribuie uniform.

Cum se marinează carnea înainte de a o pune pe grătar

Un pas pe care trebuie să știi atunci când vrei să ai o friptură suculetă și fragedă la grătar e să ai toate ustensile potrivite, iar carnea trebuie marinată înainte de a fi pusă pe grătar.

Ea trebuie dată cu un amestec uscat din sare și condimente sau dintr-un amestec umed care poate conține diverse ingrediente precum ulei, zeamă de lămâie, vin, sare și condimente.

Totodată, ea poate fi marinată și dintr-un amestec cu muștar, miere și zahar, însă înainte de a fi pusă pe grătar acestea trebuie date jos deoarece riscul să se ardă va fi destul de mare.

Ce condimente se pot folosi pentru friptura la grătar

Pentru o friptură ca la carte vei avea nevoie să condimentezi carnea, iar la final vei gusta un preperat la care nu te-ai așteptat niciodată.

Există mai multe condimente care pot transforma friptura într-o adevără savoare, iar printre acestea se numără paprika afumată, oregano uscat, coriandru uscat, sare, piper, chimez, dar și coaja de lămaie.

De asemenea, se poate folosi și sos de soia, zahar, ulei de susan, ceapă, usturoi, piper negru și semințe de susan.

Citește și: Cum sa faci friptura de porc la cuptor foarte fragedă și gustoasă

În articolul
Friptură la grătar fragedă și suculentă. Trucuri ca să-ți iasă perfect de fiecare dată
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Rețeta de quiche a Laurei Cosoi. Secretul vedetei pentru un preparat delicios
Retete • la 00:16
Rețeta de quiche a Laurei Cosoi. Secretul vedetei pentru un preparat delicios
  • Rețeta de quiche a Laurei Cosoi
  • Iată sunt ingredientele de care ai nevoie!
Plăcinta păstorului. O rețetă de senzație pentru toată familia
Retete • ieri la 23:53
Plăcinta păstorului. O rețetă de senzație pentru toată familia
  • Rețetă de plăcinta păstorului
  • Un preparat extrem de delicios
Ce înseamnă când visezi că alăptezi un bebeluș. Mesajul care se reflectă în viața ta de zi cu zi
Beauty & Lifestyle • ieri la 23:50
Ce înseamnă când visezi că alăptezi un bebeluș. Mesajul care se reflectă în viața ta de zi cu zi
  • Ce înseamnă când visezi că alăptezi
  • Avertismentul de care să ții cont
  • Ce mesaj divin ți se transmite
Zodia care va fi salvată de credință în luna iulie. Acești nativi vor trece peste toate greutățile
Horoscop • ieri la 23:50
Zodia care va fi salvată de credință în luna iulie. Acești nativi vor trece peste toate greutățile
  • O zodie va fi salvată de credință în luna iulie
  • Ea va avea parte de o nouă șansă
Cum așezi alimentele și băuturile în frigider, ca să economisești curent. Trucurile pe care nu le știai
Actualitate • ieri la 23:44
Cum așezi alimentele și băuturile în frigider, ca să economisești curent. Trucurile pe care nu le știai
  • Cum organizezi alimentele în frigider, ca să economisești curent
  • Trucurile pe care nu le știai
Tzancă Uraganu, mesaj emoționant pentru iubita lui, Alina Marymar. Cei doi vor deveni părinți: ''Nu-i da drumul niciodată”
Showbiz intern • ieri la 23:41
Tzancă Uraganu, mesaj emoționant pentru iubita lui, Alina Marymar. Cei doi vor deveni părinți: ''Nu-i da drumul niciodată”
  • Tzancă Uraganu, masaj emoționant pentru iubita lui
  • Iată ce a postat manelistul
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
De la miezul nopţii, carburanții s-au ieftinit cu 50 de bani. Cât costă litrul de benzină sau motorină, după compensarea oferită de Guvern
recomandare pe as.ro
David Popovici a răbufnit și a rupt tăcerea față de cei care vor să profite de performanțele lui. Mesajul dat aproape de miezul nopții
Romania TV
Cătălin Botezatu a ajuns de urgență la spital. Diagnosticul crunt pus de medici
Romania TV
Momente grele pentru Tudor Chirilă şi fanii lui! Artistul se confruntă cu probleme de sănătate, şi-a anulat toate spectacolele
recomandare pe antena3.ro
Carmen Tănase a dezvăluit ce salariu are: "Nu vreau să supraviețuiesc, eu vreau să trăiesc"
recomandare pe antena3.ro
Ce a ambiționat-o pe Lidia Fecioru să dea jos 30 de kilograme: ”Am slăbit și am divorțat” | Dieta disociată
recomandare pe antena3.ro
Carmen Brumă, avertisment despre dieta postului intermitent: "Femeile trebuie să aibă grijă la această fereastră de restricţie calorică!"
recomandare pe playtech.ro
Frumoasa Chira Chiralina, între mit și realitate: povestea drăgaicei din Brăila care sucea mințile bărbaților și a inspirat o celebră nuvelă
recomandare pe playtech.ro
Rabla Electrocasnice 2022 începe astăzi, 1 iulie: se dau bani de la stat pentru laptopuri și tablete
recomandare pe redactia.ro
S-a aflat! Cine e designerul care a creat rochia criticată a lui Carmen Iohannis
recomandare pe redactia.ro
Are nevoie de consilier! Gafa făcută de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Regii Spaniei FOTO
recomandare pe Ciao.ro
Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei
recomandare pe shtiu.ro
Cât mai merge darul la nuntă în 2022?
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Vica, în costum de baie animal print! Cum arată la 47 de ani fosta balerină
recomandare pe bzi.ro
Elena Udrea, eliberată condiționat?! Ce urmează pentru blonda de la Cotroceni după ce instanța a dat decizia definitivă în cazul ei..
recomandare pe romaniatv.net
Este alertă mondială! Belarus se alatură Rusiei, atac masiv cu rachete spre Kiev
recomandare pe romaniatv.net
Şoc în Rusia. Bodyguard-ul lui Putin, împuşcat în cap. Colonelul îi purta valiza nucleară
recomandare pe Jurnalul.ro
Criza medicamentelor: „O să ajungem ca pe vremea lui Ceauşescu, să dăm totul pe sub mână”
recomandare pe a1.ro
Detalii picante din trecutul soției Prințului Paul. Cine este Lia și cu cine a fost căsătorită, înainte de a deveni „prințesă”