Cum sa faci friptura de porc la cuptor foarte fragedă și gustoasă
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 08.12.2020 la 21:22
Actualizat pe 08.12.2020 la 21:22
Friptura de porc este una dintre cele mai iubite rețete, preparate repede și cu un gust inconfundabil. Iată cum trebuie să o gătești pentru a fi fragedă și gustoasă!
- Cum se gătește friptura de porc pentru a fi fragedă și fustoasă
- Rețete de friptură de porc la cuptor
Unul dintre cele mai iubite preparate din bucătăria românească este friptura de porc. Fi că este la cuptor sau gătită pe grătar, aceasta nu poate lipsi din bucătăria tradițională.
Cum să alegi carnea de porc ca să iasă friptura fragedă
Friptura de porc poate fi gătită atât din mușchi, cât și din ceafă sau cotlet, ori din orice parte a unui porc. Alegerea cărnii însă, este un pas important pentru ca friptura să iasă gustoasă și fragedă. Firișoarele de grăsime care străbat bucata de carne sunt foarte importante, putând să recunoști după ele o carne de calitate și sănătoasă, care să iasă cât mai suculentă.
Trucuri pentru cea mai frageda friptura de porc la cuptor
Congelarea în prealabil a cărnii ajută la frăgezirea ei, astfel că secretul din spatele unei fripturi gustoase și fragede stă în înghețarea ei înainte de gătire.
După ce ați scos carnea din congelator, lăsați-o să se desghețe, iar mai apoi încă 15 minute pe un platou pentru a se obișnui cu temperatura camerei. Uscați bucata de carne cu ajutorul unui prosop, pentru ca surplusul de apă să nu afecteze gătirea ei.
Rețete de friptura de porc la cuptor foarte fragedă
Friptura de porc se poate găti în mai multe feluri, multitudinea de rețete fiind la îndemâna oricărui iubitor de carne.
Friptura de porc la cuptor cu vin
Acest tip de friptură este foarte aromată, fiind pe gustul iubitorilor atât de carne, cât și de băuturi fine, care funcționează perfect în această combinație. Cu toate acestea, adăugarea vinului nu frăgezește carnea, ci doar îi dă o aromă aparte, care conferă și o oarecare aciditate a sosului rezultat în urma coacerii.
După ce se pregătește carnea cu ulei, sare și piper, se adaugă vinul peste aceasta, apoi se bagă la cuptor, fiind necesar un timp de 105 minute pentru ca preparatul să fie gata.
Friptura de porc la cuptor cu bere
Această rețetă nu este diferită de cea cu vin, licoarea alcoolică adăugându-se în același mod. Perioada de coacere variază între 90 și 100 de minute, în funcție de cât de suculentă o doriți. Adăugarea berii, spre deosebire de vin, conferă frăgezime cărnii, devenind și mau ușor de tăiat, dar și incredibil de gustoasă.
Friptura de porc la cuptor cu legume
La această friptură se pot adăuga diverse legume, de la ceapă, usturoi, morcovi, iar ca garnitură se pot adăuga cartofi, piure de mazăre, morcovi și păstrânac, dar și orez simplu sau paste.
Citește și: Rețete pentru cină: Friptură de curcan la cuptor