Prea multă carne pe masa de Crăciun? Rețetă vegetariană cu vinete, absolut delicioasă
Publicat pe 01.01.2019 la 21:15 Actualizat pe 01.01.2019 la 22:31
Sarmale, cârnați, friptura, toate își fac loc pe masa îmbelșugată de Crăciun. Preparatele tradționale sunt preferate de toată lumea, însă există și persoane care preferă mâncărurile mai ușoare.
Sarmale, cârnați, friptura, toate își fac loc pe masa îmbelșugată de Crăciun. Preparatele tradționale sunt preferate de toată lumea, însă există și persoane care preferă mâncărurile mai ușoare.
Rețetă rulouri de vinete cu spanac si ricotta
Ingrediente rulouri de vinete cu spanac și ricotta
- 3 vinete, in felii,pe lungime
- 500 g branza ricotta
- 7-8 linguri ulei de masline
- 500 g spanac oparit si foarte bine scurs
- 1 praf de nucsoara
- 350 g suc de rosii cu pulpa
- 4 linguri de pesmet
-4 linguri de parmezan ras
- sare si piper
Mod de preparare rulouri de vinete cu spanac și ricotta
Se încinge cuptorul la 220 de grade. Se ung cu ulei ambele părți ale feliilor de vinete și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor 15-20 de minute, până se înmoaie. În acest interval se întorc feliile de vinete pe cealaltă parte o singură dată. Între timp, se amestecă spanacul răcit cu nucșoară, sare, piper și ricotta. Amestecăm cu o paletă. Se pune câte o lingură din compoziția de spanac în mijlocul fiecărei felii de vinete. Se rulează și se așază cu marginea liberă în jos, într-un vas termorezistent. Peste feliile de vinete se toarnă sucul de roșii, se presară pesmetul și parmezanul. Se dau la cuptor 20-25 de minute, până se rumenesc ușor. Poftă bună!
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.