REȚETA ZILEI: Homar delicios în ulei de măsline, cu rozmarin și usturoi
Publicat pe 20.12.2018 la 12:45 Actualizat pe 20.12.2018 la 12:49
Deși toată lumea se delectează acum cu preparate tradiționale românești, mâncarea grasă nu este tot timpul cel ami bun lucru. Iar dacă te-ai săturat de rețetele pe care le vezi în fiecare zi, este timpul să încerci ceva nou și de-a dreptul delicios.
Deși toată lumea se delectează acum cu preparate tradiționale românești, mâncarea grasă nu este tot timpul cel ami bun lucru. Iar dacă te-ai săturat de rețetele pe care le vezi în fiecare zi, este timpul să încerci ceva nou și de-a dreptul delicios.
Sărbătorile de iarnă ne aduc pe masă preparate tradiționale care mai de care mai delicioase, iar dacă te-ai plictisit de ele, poți încerca să faci ceva diferit. Pentru astăzi, ți-am pregătit o super-rețetă delicioasă de homar în lei de măsline, cu rozmarin și usturoi.
Ingrediente:
1 homar proaspăt/congelat de mărime medie
ulei de măsline
½ pahar de vin
zeamă de la o lămâie
1 linguriță rozmarin
1 cățel de usturoi
zdrobit
1 pahar de apă
sare, piper
Mod de preparare:
Se fierbe homarul într-o oală mare în multă apă cu sare, la foc mare, 25-40 de minute.
Când s-a fiert, se scoate homarul, se înlătură carapacea, și se taie homarul bucăți. Se ia o tigaie mare, se pun În ea apa, usturoiul, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea și piperul. Se lasă să se încălzească bine și se amestecă.
Se pun bucățile de homar în tigaie și se lasă pe foc opt minute, întorcând din când în când bucățile. Când sunt făcute, se scot bucățile de homar și se păstrează calde într-o farfurie mare.Sosul din din tigaie se toarnă în blender și se mixează 1-2 minute.
Se toarnă sosul mixat peste bucățile de homar. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.