Cum poți prepara, acasă, faimoasa cremă de ciocolată Nutella. Rețeta delicioasă, cremoasă și sănătoasă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 19.01.2024 la 18:58
Actualizat pe 19.01.2024 la 18:58
Această rețetă delicioasă, cremoasă și sănătoasă de Nutella de casă te va cuceri instant. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi pentru a obține un preparat ca la carte.
- Se crede că faimoasa cremă de ciocolată Nutella a fost inventată în anii 1920
- Cum o poți prepara acasă
- Rețeta delicioasă, cremoasă și sănătoasă
Se crede că faimoasa cremă de ciocolată Nutella a fost inventată în anii 1920 de un patiser italian pe nume Pietro Ferrero. Acesta s-ar fi gândit să creeze această cremă după ce i-a văzut pe muncitori din fabrică mergând la serviciu cu sandvișuri cu roșii și brânză. Știa că un tartinat dulce cu alune de ciocolată ar fi o alternativă ieftină și populară pentru sandvișuri. Și pare că nu s-a înșelat!
Tartina a fost inițial numită „Supercrema”, dar a fost schimbată în „Nutella” în anii 1960. Curând după aceea, a devenit extrem de popular în Italia și, mai târziu, în întreaga lume.
Rețeta cremă de ciocolată Nutella
Ingrediente:
- 1 cană de alune prăjite (fără coajă);
- 1 cană de ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră (topită);
- 1/2 cană de zahăr pudră;
- 1/4 cană de cacao pudră;
- 1/2 cană de lapte integral;
- 1 linguriță de extract de vanilie;
- un vârf de sare;
Mod de preparare:
- prăjeste alunele într-o tigaie la foc mediu până devin ușor aurii și încep să elibereze ulei, pentru aproximativ 5-7 minute. Amestecă pentru a evita arderea.
- pune apoi alunele prăjite într-un procesor de alimente și mixează până obții o pastă fină.
- adaugă ciocolata topită în procesorul de alimente cu alunele și continuă să mixezi până când obții o pastă omogenă.
adaugă apoi zahărul pudră, cacaoa pudră, laptele, extractul de vanilie și sarea.
mixează din nou până toate ingredientele sunt bine încorporate și obții o pastă fină și catifelată.
- gustă și ajustează, dacă este nevoie, adăugând mai mult zahăr sau cacao, în funcție de preferințele tale.
Transferă Nutella făcută acasă într-un borcan ermetic și păstrează la temperatura camerei sau în frigider, scrie dcnews.ro.
Nu folosi niciodată Nutella ca înlocuitor al untului de arahide
Deși Nutella conține o cantitate mică de pastă de alune, nu trebuie folosită ca înlocuitor.
Unturile de nuci, inclusiv untul de arahide, untul de migdale și untul de caju, sunt, de asemenea, bogate în calorii și grăsimi. Cu toate acestea, unturile naturale de nuci oferă mult mai multe beneficii nutriționale decât Nutella.
În timp ce unele unturi de nuci conțin uleiuri și zaharuri adăugate, unturile naturale de nuci conțin doar nuci și sare, scrie healthline.com.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu nucă și afine. Desert delicios pentru clipe speciale