Rețetă de turtă dulce cu Nutella pentru Crăciun. Ce să adaugi să fie pufoasă și aromată
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 09.12.2023 la 14:47
Actualizat pe 09.12.2023 la 14:47
Turta dulce este desertul care aduce atmsofera Crăciunului în casele oamenilor, motiv pentru care nu trebuie să o uiți să o pregătești nici în acest an! Dacă vrei să încerci ceva nou, dincolo de rețeta clastică, noi îți prezentăm o combinație fabuloasă de gust și arome, care te va cuceri!
- Cum gătești cea mai bună turtă dulce
- Secretul celui mai festiv preparat
Crăciunul nu este la fel fără mirosul de turtă dulce caldă, iar cei mici o adoră pe cea gătită în diferite forme. Este dulce, moale și are un miros care te cucerește.
Dincolo de cea tradițională, se poate găti și cu diferite arome, care îi dau un gust de vis. Rețeta este simplă și ai nevoie de doar câteva ingrediente!
Rețetă de turtă dulce cu Nutella pentru Crăciun
Turta dulce cu Nutella este preparatul preferat al fiecărui copil, iar vestea bună este ca necesită puține ingrediente, pe care deja le ai în casă. Ingredientul vedetă al acestui preparat este Nutella, iar pentru un plus de aromă, poți să adaugi și alte ingrediente, cum ar fi scorțișoara sau coaja de portocală.
Ingrediente
- 50 de grame de zahăr brun
- 60 de grame de unt
- 1 gălbenuș de ou
- 200 grame de făină
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 130 de grame de Nutella
- 60 de grame de miere de albine
- 60 de grame de zahăr pudră
- o lingură de suc de lămâie
Mod de preparare
Modul de preparare al acestui desert este simplu. Se adaugă într-un bol untul, zahărul și mierea și, după câteva minute de amestecat, se adaugă și gălbenușul de la un ou. Într-un alt bol se adaugă făina și bicarbonatul de sodiu, și se toarnă în primul vas. Ingredientele se amestecă, iar mai apoi aluatul se frământă bine.
Se lasă în bol la dospit, timp de aproximativ o oră. După ce a crescut suficient, se întinde pe o folie de copt, până când are o grosime de aproximativ 5 milimetri. Se ia o formă de turtă dulce și de decupează din aluat, iar mai apoiu se pun în tavă, pe o folie de copt. Se coc la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de 10 minute.
După ce s-au copt toate bucățile de turtă dulce, suprafața lor se va unge cu Nutella și se vor lipi câte două. La sfârșit se prepară și glazura. Se pune într-un bol pe foc sucul de lămâie, zahărul pudră și se formează o pastă. Aceasta se pune pe toată suprafața turtei și se lasă la răcit.
Citește și: Turtă de mălai ca pe vremea bunicilor. Rețeta de post rapidă