Turtă de mălai ca pe vremea bunicilor. Rețeta de post rapidă
Publicat pe 17.03.2023 la 22:51 Actualizat pe 17.03.2023 la 22:53
Turta de mălai sau pâinea bunicilor este o rețetă oltenească și ușor de realizat de pe vremea bunicilor, însă tinerii din ziua de azi sunt curioși să încerce această rețetă delicioasă care se prepară în doar câțiva pași. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de turtă de mălai
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Turta de mălai este un preparat tradițional de pe vremea bunicilor care, cu trecerea timpului a ajuns să fie puțin cunoscută la noi, însă mulți sunt curioși să afle gustul acestui preparat. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu o astfel de rețetă, noi îți dezvăluim care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de turte de mălai de post
Ingrediente:
- 250 de grame de făină de grâu
- 750 de grame de mălai
- Două lingurițe de sare
- Doi litri de apă
Mod de preparare
Fierbem apa cu două lingurițe de sare, astfel că atunci când este suficient de caldă amestecăm în mod constant și adăugăm treptat mălai, iar separat într-un bol turnăm făină de greu, iar mai apoi puneți mămăliga peste făină și amestecați totul bine. Lăsați amestecul la răcit și modelați turta, iar separat ungeți o tavă cu unt și băgați tava la cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ o oră.
Ingrediente:
- 2 lingurițe de sare
- 2 litri de apă
- 650 grame mălai
- 250 grame de făină
Mod de preparare:
Cernem bine mălaiul și făina, iar mai apoi facem păsatul din apă fierbinte cu sare și mălai. Amestecăm continuu ca să nu facem cocoloașe până când se obține o mămăligă moale. Adăugăm făina și amestecăm bine până obținem un aluat tare, iar mai apoi îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la cuptor pentru 30 de minute până când se rumenește. Poftă bună!
Cu ce se pot servi turtele de mălai
Turta de mălai se poate umple cu diferite preparate, astfel că poți mânca alături de brânzeturi sau mezeluri, în funcție de modul cum o prepari.
Citește și: Cum faci șarlotă ca pe vremuri. Rețeta bunicii gata în 30 de minute