Ingredientul secret pentru turtă dulce. Rețeta perfectă pentru Crăciun
Publicat pe 04.12.2022 la 11:04 Actualizat pe 04.12.2022 la 15:48
Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc încă de pe acum ce preparate vor face pentru sărbători. Dacă te gândești să faci turtă dulce, noi venim în ajutorul tău cu o rețetă specială. Ce ingredient secret trebuie să adaugi pentru un gust mai bun.
- Rețetă de turtă dulce
- Ce ingredient secret trebuie să adaugi pentru un gust mai bun
Turta dulce a devenit pentru multe persoane ca o tradiție de Crăciun. Dacă te gândești să îi surprinzi pe cei dragi anul acesta, trebuie să încerci această rețetă. De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.
Ingredientul secret pentru turtă dulce
Ingredientul secret pentru turta dulce este pudra de ghimbir. Aceasta îi va da preparatului aromă intensă. Gustul va fi diferit în comparație cu rețeta normală.
Ingrediente
- 125 g apă
- un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
- un vârf de cuțit de sare ( eu am folosit sare roz )
- o linguriță cu pudră de ghimbir
- o linguriță cu pudră de anason stelat
- 480 g făină
- 190 g zahăr pudră
- 50 g unt
- un ou
- o linguriță cu pudră de scorțișoară
- Ingrediente pentru glazură:
- albușul de la un ou
- 100 g zahăr
- două linguri cu apă
Modul de preparare
Pentru început, punem într-o catiță o lingură de zahăr, la foc mic, alături de 125 g de apă. Luăm vasul de pe aragaz și adăugăm peste restul de zahăr și mirodeniile. Pentru pasul următor, punem peste compoziție 150 g de făină.
Punem 330 g de făină, sarea și bicarbonatul într-un bol. Într-o cratiță le amestecăm alături de ou și unt. Frământăm bine aluatul. Facem din el aproximativ 25 de biluțe și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru aproximativ 15 minute. După ce s-au copt, punem într-un vas albușul pe care îl batem, iar apoi adăugăm peste 150 g de zahăr pudră. La final, punem și cele două linguri de apă fierbinte. Le decorăm, le lăsăm la răcit, iar apoi sunt gata de serivit. Poftă bună!
Citește și: Ingredientul secret pentru cel mai pufos cozonac. Trucul folosit de bunici