Cum pregătești acasă cea mai bună înghețată! Rețeta pentru un desert perfect în zilele caniculare
Publicat pe 08.07.2020 la 18:30 Actualizat pe 08.07.2020 la 22:05
Cu toții ne dorim să pregătim cea mai bună înghețată acasă, fără prea mult efort! Rețeta pentru un desert perfect în zilele caniculare de vară este diversă și ușor de realizat!
- Cum preparăm cea mai bună înghețată acasă?
- Rețetele cele mai gustoase de înghețată!
Înghețata este de nelipsit în orice vară, iar iubitorii de dulciuri au de ales între o gamă extrem de variată. Pentru cei ce doresc să mănânce mai sănătos sau respectă diete stricte există o soluție foarte la îndemână și ușoară. Înghețata făcută acasă a devenit un preparat din ce în ce mai popular, iar noi avem 8 rețete delicioase pentru toate gusturile!
Pentru a obține un desert delicios și cremos, este nevoie de câteva ustensile, precum un mixer și un blender și un minim de ingrediente.
1. Inghețata clasică de ciocolată
Ingredientele necesare pentru această rețetă:
480 ml de frișcă;
1 cană (aproximativ 400 g) de lapte condensat;
50 g de pudră de cacao;
175 g de fulgi sau bucăți de ciocolată.
Mod de preparare
Pentru a realiza această rețetă simplă, se amestecă frișca pană devine o consistență aerată. Pentru acest lucru, este nevoie de mixer. Mai apoi, se adaugă într-un bol toate celelalte ingrediente și se amestecă împreună până se obține acea textură aerată, dar cremoasă în același timp. Ultimul pas este ca întregul amestec să fie lăsat la congelator pentru șase ore minim. După ce compoziția a stat suficient la rece, vă puteți încânta gustul cu o înghețată de ciocolată senzațională. În plus, puteți adăuga fulgi de ciocolată pe deasupra pentru un aspect mai deosebit.
2. Înghețată de vanilie
Ingrediente necesare pentru o rețetă de inghețată de vanilie pe cât de simplă, pe atât de gustoasă:
2 păstăi de vanilie;
500 ml de frișcă;
70 g de zahăr;
3 gălbenușuri.
Mod de preparare
Întâi de toate se curăță cu grijă păstăile de vanilie. Se crestează pe lungime păstaia, iar apoi se îndepărtează semintele de vanilie, care vor ajuta mai târziu. În acastă rețetă, frișca se fierbe la foc mic împreună cu păstăile de vanilie și zahărul necesar. Se amestecă în cratița până se topește zahărul.
Într-un vas separat, se pun gălbenușurile și se bat, iar apoi se toarnă peste ele frișca îndulcită. Amestecul obținut trebuie strecurat pentru a îndepărta păstăile și a rămâne o consistență fină. La final se adaugă boabele de vanilie, iar înghețata va sta la congelator cel puțin trei ore.
3. Inghețată cu piersici și frișcă
Pentru a realiza acest sortiment de înghețată, avem nevoie de cinci ingrediente:
4 căni de piersici coapte, curățate și tăiate cubulețe;
o jumătate de linguriță de suc de lămâie;
o jumătate de cană de zahăr granulat;
2 căni de frișcă;
o conservă de lapte condensat.
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă piersicile, zahărul și zeama de lămâie. Acestea trebuie să stea împreună la macerat, până când fructele își lasă sucul propriu și se obține un sirop dulce. Următorul pas este pasarea piersicilor cu ajutorul blender-ului, iar amestecul obținut va fi pus într-o tigaie, la încălzit. După cinci minute, se oprește focul, iar sosul trebuie lăsat la răcit aproximativ două ore.
Se bate frișca folosind mixerul, într-un vas separat, iar apoi se adaugă laptele condensat. Pentru a obține un mix cremos, ingredientele se amestecă inițial la o viteză mica, urmând să se sporească intensitatea.
La final se amestecă ușor toate ingredientele și înghețata se ține la congelator minim șase ore înainte de a se servi.
4. Inghețată de fructe de pădure
Pentru o inghețată răcoritoare din fructe de pădure, care se poate consuma imediat dupa preparare, vei avea nevoie de doar trei ingrediente:
750 g de fructe de pădure congelate;
200 ml de frițcă;
80 g de zahăr pudră.
Mod de preparare
Fructele de pădure congelate trebuie scoase și lăsate la temperatura camerei timp de 15 minute. Apoi se strivesc fructele cu un blender vertical sau cu un tocător compact. Într-un bol separat se amestecă frișca folosind un mixer de mână. Constistența fermă obținută se îmbină cu celelalte ingrediente, iar apoi poate fi gustată pentru a vedea cât este de dulce. Se mai poate adăuga zahăr după gust.
Această înghețată se servește imediat după preparare datorită fructelor de pădure congelate.
5. Inghețată de avocado
Pentru o inghețată cu adevarat sănătoasă, vei avea nevoie doar de trei ingrediente:
6 banane;
doua fructe de avocado;
aproximativ un sfert de cană de miere.
Mod de preparare
Această rețetă este extrem de simplă și accesibilă. Se taie bananele felii și se lasă la congelator pentru două ore. Apoi se pasează pulpa de avocado și se adaugă miere și feliile de banane congelate. Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Ultimul pas este să savurezi cu drag această înghețată sănătoasă și gustoasă.
6. Inghețată de casă cu două ingrediente
Până acum am învățat că putem realiza orice fel de înghețată, atât timp cât avem o bază consistentă și cremoasă. Peste, se poate adăuga orice vrei tu, de la fructe până la dulciuri diverse sau toppinguri.
Cele două ingrediente care îți vor oferi baza ideală pentru orice fel de inghețată sunt:
două căni sau 450 ml de frișcă;
o conservă sau aproximativ 400 ml de lapte condensat.
Modul de preparare este același ca la celelalte tipuri de înghețată
7.Înghețată vegană
Dacă rețetele de până acum ți-au făcut cu ochiul, dar preferi să eviți produsele lactate, nu trebuie decât să schimbi baza, înlocuind frișca și laptele condensat cu următorul amestec:
Pentru vegani, înghețata nu mai reprezintă ceva interzis! Această rețetă este exact ce au nevoie doritorii de dulciuri vegane. Astfel, avem nevoie de următoarele ingrediente
o conservă de cremă de cocos (sau lapte integral de cocos), având grijă să îndepărtezi înainte excesul de lichid din conservă;
o conservă de lapte de cocos de băut (degresat).
Baza de înghețată poate fi îndulcită cu orice aromă dorești și cu orice tip de îndulcitor.
De asemenea, daca nu ai aceste ingrediente la indemana, dar vrei sa te bucuri de o rețetă răcoritoare similară înghețatei, un sorbet cu fructe poate fi alegerea ideală pentru a ne răcori cu ceva gustos.
8. Înghețată cu espresso
Dacă o cafea are un efect revigorant, o inghețată de espresso reprezintă antidotul pentru orice stare de toropeala sau apatie provocată de căldura verii.
Ingredientele necesare pentru acest fel de inghetata sunt:
doua cani de frisca;
o cana de lapte condensat;
2-3 linguri de pudră de espresso, după gust;
o jumătate de cană de fulgi de ciocolată.
Mod de preparare
Se începe prin a se amsteca pudra de espresso cu frișca, utilizând mixerul. Când pudra se dizolvă, se toarnă laptele condensat într-un alt vas. Acesta urmează să fie amestecat cu frișca obținută, încercând să se păstreze textura aerată. Apoi se adaugă fulgi de ciocolată în compoziție.
Apoi toarnă inghețata într-un vas rezistent la temperaturi joase și las-o să se răcească peste noapte în congelator, pentru că a doua zi să-ți începi ziua cu o doză răcoritoare de înghețată cu espresso.