Cum prepari cele mai bune brioșe cu mere și fulgi de ovăz. Rețeta fără făină și zahăr
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.01.2024 la 10:36
Actualizat pe 18.01.2024 la 10:36
Dacă și tu te numeri printre persoanele care și-au propus ca, în 2024, să adopte un stil de viață sănătos, atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă de brioșe cu mere și fulgi de ovăz. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar modul de preparare este unul simplu și rapid.
- Rețetă brioșe cu mere și fulgi de ovăz
- Ingredientele de care ai nevoie
Dacă te-ai hotărât să încerci o dietă fără zahăr și fără făină din motive de sănătate sau pentru a pierde în greutate, nu dispera. Puteți mânca în continuare majoritatea alimentelor; singurele produse interzise sunt cele care sunt procesate și rafinate și de obicei vin într-o cutie sau pungă la supermarket. Îți recomandăm să încerci această rețetă de brioșe cu mere și fulgi de ovăz.
Rețetă brioșe cu mere și fulgi de ovăz
Ingrediente:
- 3 mere mari și dulci
- 2 banane coapte
- 2 ouă mari
- 500 gr fulgi de ovăz
- 50 gr ulei de cocos
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- un praf de sare
- 2 lingurițe de scorțișoară.
Mod de preparare:
- macină fulgii de ovăz cu ajutorul unui robot de bucătărie până când se transformă în făină.
- amestecă făina din fulgii de ovăz cu praful de copt, un praf de sare și pudra de scorțișoară.
- curăță bananele, rupe-le în bucăți mai mici și pune-le în recipientul unui blender electric.
- adaugă peste ele uleiul de cocos și ouăle. (uleiul de cocos trebuie folost solid, așa cum este în borcan. Nu necesită diluare pentru că se va înmuia în timpul amestecării ingredientelor.)
- pentru aluatul de brioșe, vei folosi două mere, iar un măr îl vei folosi la decorul acestora.
- înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția de brioșe, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- răzuiește cele două mere și adaugă-le în compoziția din bol.
- adaugă și esența de vanilie, apoi încorporează amestecul de făină cu praf de copt și scorțișoară.
- omogenizează bine compoziția și împarte-o uniform în formele de brioșe.
- taie în felii foarte subțiri mărul oprit. Adaugă câte 3-4 felii în fiecare brioșă. Presară pe deasupra brioșelor și fulgi de ovăz întregi, pentru decor.
- pune tava cu brioșe cu mere și fulgi de ovăz în cuptorul încălzit. Coace brioșele pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius, scrie catine.ro.
Citește și: Prăjitură cu nucă și vanilie. Rețetă simplă, delicioasă și rapidă