Cum să faci acasă cel mai delicios piept de pui ”aburit”. Rețeta care te salvează în ultimul moment
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 01.06.2022 la 22:15
Actualizat pe 01.06.2022 la 22:15
Se spune că mâncarea de la restaurant este întotdeauna mai delicioasă decât cea făcută în casă, însă acesta este doar un mit. Am pregătit pentru tine rețeta care te poate scoate din orice încurcătură când vine vorba despre bucătărie, rețeta care te salvează în ultimul moment. Iată cum să prepari piept de pui „aburit”.
- Piept de pui "aburit"
- Rețetă simplă și eficientă
- Preparat suculent
Tot mai mulți români aleg pieptul de pui la cină, la prânz, în toate rețetele și în toate formele în care poate fi gătit. Ei bine, ar trebui să știi că poți face și tu acasă cel mai delicios piept de pui și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
Cum să faci acasă cel mai delicios piept de pui ”aburit”
Rețeta este una simplă și eficientă și, cu siguranță, toți membrii familiei tale vor fi cât se poate de încântați!
Ingrediente:
- 500-600 gr piept de pui (dezosat)
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
- turmeric
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie în cuburi, nu prea mici, apoi pe fiecare cub de piept de pui se presară sare. Se adaugă și piper și puțin turmeric, apoi se pune uleiul și se amestecă câteva minute în șir.
Cuburile de pui se pun în tava cuptorului, fără să se atingă unele de celelalte. Se acoperă cu hârtie de copt și se sigilează bine. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 200C pentru 7 minute, nici mai mult, nici mai puțin.
Se poate servi imediat sau după ce a fost lăsat la frigider. Opțional, se poate presăra verdeață.
Citește și: Tarte cu cremă de vanilie și căpșuni. O rețetă specială pentru Ziua Copilului