Cum să faci cea mai bună supă de orez sălbatic! Rețeta de post cu care îi vei cuceri pe cei dragi
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.08.2023 la 22:25
Actualizat pe 10.08.2023 la 22:25
Această rețetă de supă de orez sălbatic este incredibil de cremoasă, plină de aromă și plină de legume fragede și orez consistent. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care sunt pașii pentru a obține un preparat ca la carte.
- Rețeta de supă de orez sălbatic
- Preparatul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Deși la prima vedere poate părea doar un castron de supă de orez sălbatic, este, de fapt, mult mai mult decât atât. Acest preparat este hrănitor și delicios, 100% făcut din legume proaspete și sănătoase, dar este extrem de savuroasă și cremoasă.
Cum să faci cea mai bună supă de orez sălbatic
Ingrediente:
½ cană caju*
1 ceapă galbenă medie
2 coaste de țelină
3 morcovi medii
8 ciuperci
6 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 lingură de cimbru uscat
1 lingură oregano uscat
8 căni de bulion de legume
1 cană de orez sălbatic (nu un amestec de orez sălbatic)
2 lingurițe de sare
2 conserve de de fasole albă, scursă și clătită
½ linguriță piper negru
2 lingurițe de salvie uscată
1 lingură sos de soia
Mod de preparare al rețetei:
Puneți caju-ul într-un castron și acoperiți-l cu apă. Lasă-le la macerat în timp ce faci rețeta.
Tăiați ceapa cubulețe. Tăiați țelina felii subțiri. Tăiați morcovul rondele. Tăiați ciupercile felii. Tocați usturoiul. Adăugați uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugați ceapa, țelina și morcovul și gătiți, amestecând din când în când, timp de 5 minute, până se rumenesc ușor
Adaugă apoi ciupercile și lasați-le la călit 2 minute. Adăugați usturoiul, cimbru și oregano și amestecați timp de 2 minute.
Adăugați bulionul, orezul sălbatic, 1 ½ linguriță de sare și piperul negru. Aduceți în punctul de fierbere. Lăsați apoi la fiert, neacoperit, timp de 20 de minute. Apoi adăugați fasolea (scursă și clătită) și continuați să fierbeți tot fără capac, timp de încă 30 până la 35 de minute sau până când orezul se deschide.
Folosind o cană de măsurare lichidă, scoateți cu grijă 2 căni de supă fierbinte (inclusiv bulion, legume și orez) într-un blender. Adăugați 1 cană de apă. Scurgeți nucile de caju și adăugați-le în blender, împreună cu salvie uscată. Amestecați la maxim aproximativ 1 minut până devine cremos. Apoi turnați amestecul cremos înapoi în supă. Adăugați sosul de soia și ½ linguriță de sare rămasă. Gustați și ajustați condimentele după cum doriți. Se ornează cu piper proaspăt măcinat.
Citește și: Rețetă de chifteluțe de legume. Un preparat delicios pentru zilele de post