Rețetă de chifteluțe de legume. Un preparat delicios pentru zilele de post
Publicat pe 10.08.2023 la 09:16 Actualizat pe 10.08.2023 la 09:16
În lumea culinară, perioadele de post reprezintă o oportunitate de a explora noi arome și texturi, de a descoperi opțiuni sănătoase și delicioase. În acest context, chifteluțele de legume devin o alegere perfectă pentru cei care își doresc să își îmbogățească meniul în timpul zilelor de abstinență. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care modul de preparare.
- Chifteluțe de legume
- Rețetă delicioasă și simplă
Orice gospodină își dorește să își surprindă familia și musafirii cu cele mai delicioase rețete, chiar și în perioadele de post. Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, pentru a face acest preparat singură, la tine acasă.
Ține cont cu strictețe de toți pașii, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultate alături de pofticioși.
Rețetă de chifteluțe de legume
Ingrediente
- 4 lingurițe ulei de măsline
- o legătură pătrunjel
- o legătură mărar
- piper alb
- 300 g pesmet alb
- ulei
- 3 cepe roșii
- 4 fire ceapă verde
- 5 căței usturoi
- 3 dovlecei
- 3 morcovi
- 3 cartofi
- 200 g varză albă
Modul de preparare
Procesul începe prin a lua legumele și a le curăța cu grijă, asigurându-ne că sunt lipsite de orice impurități. Apoi, le spălăm meticulos sub apă curentă pentru a ne asigura că sunt proaspete și curate. Pentru a le găti în mod optim, le dăm pe răzătoarea mică, astfel încât să obținem o textură fină și uniformă. De asemenea, este important să tratăm cartofii separat, pe care îi dăm și îi radem pe răzătoarea noastră, iar ulterior îi lasăm să se scurgă cu atenție pentru a elimina excesul de umiditate.
Pentru un plus de gust și prospețime, vom adăuga verdeață tocată și câteva picături de ulei de măsline. Dacă amestecul pentru chiftele este prea moale, vom adăuga puțin pesmet, sare și piper după preferințe și vom amesteca bine.
Vom forma chiftelele din amestecul pregătit și le vom trece prin pesmet alb pentru a le da o crustă crocantă. Apoi, le vom prăji în ulei încins într-o tigaie până devin aurii. După ce le scoatem din tigaie, le vom lăsa să se răcorească puțin și apoi sunt gata de a fi servite. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de humus din fasole albă. Un preparat gustos de post