Orez cu cremă de morcovi și nuci. O rețetă de post, simplă și rapidă
Publicat pe 09.08.2023 la 08:24 Actualizat pe 09.08.2023 la 08:24
Orice gospodină își dorește să pregătească tot ce e mai bun pentru familia ei, însă opțiunile sunt limitate atunci când vine vorba de perioada de post. Îți prezentăm o rețetă delicioasă, simplă și rapidă de post. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să pregătești orez cu cremă de morcovi și nuci. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de orez cu cremă de morcovi și nuci
- Ingrediente
- Mod de preparare
În căutarea unor opțiuni culinare delicioase și sănătoase în perioadele de post, rețetele care îmbină gustul rafinat cu ușurința în pregătire sunt întotdeauna binevenite. Printre acestea, "Orez cu cremă de morcovi și nuci" se evidențiază ca un preparat inedit și apetisant, gata să încânte simțurile.
Îți prezentăm cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă la tine acasă. Dacă ții cont de toate „regulile”, nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultate, care vor fi pe placul pofticioșilor.
Rețetă de orez cu cremă de morcovi și nuci
Ingrediente
- 200 grame cașcaval
- 200 grame nuci prăjite
- o lingură de unt
- ulei
- Un pahar de orez
- doi morcovi
- o ceapă
- sare
- piper
- pătrunjel
- rozmarin
- un pahar de vin alb
Modul de preparare
Se procedează prin tăierea cepei și morcovilor în bucăți mici, urmând ca apoi să fie încălziți într-o tigaie. Atunci când ceapa atinge o consistență sticloasă, se adaugă apă și sare, după care se lasă să fiarbă până când morcovii devin moi.
După ce etapa de fierbere se încheie, se amestecă totul într-un blender până când obținem o consistență similară cu cea a unui piure.
Se prăjesc nucile și, ulterior, se taie în bucăți mai mici.
În paralel, se începe procesul de fiert al orezului în apă cu o cantitate mică de sare și o frunză de rozmarin.
Când orezul este aproape fiert, se îndepărtează rozmarinul, iar în compoziție se adaugă crema obținută din morcovi și de asemenea un pahar de vin.
Bucățile mărunte de nucă se continuă să fiarbă până când vinul se evaporă complet. La final, se introduc untul, pătrunjelul, piperul și cașcavalul ras.
Preparatul de orez amestecat cu crema de morcovi și nucile aromatice se servește cald, oferind o experiență culinară deosebită.
Citește și: Rețetă de lasagna cu ciuperci. Un preparat delicios, potrivit pentru zilele de post