Prăjitură de post cu gem de căpșuni. O rețetă delicioasă și ieftină
Publicat pe 07.08.2023 la 08:42 Actualizat pe 07.08.2023 la 08:42
Descoperă pas cu pas secretul acestei rețete de prăjitură de post cu gem de căpșuni și bucură-te de fiecare mușcătură plină de savoare și prospețime. Indiferent de ocazie, această prăjitură de post cu siguranță va deveni vedeta fiecărei mese și va aduce un zâmbet pe buzele tuturor celor care o degustă. Așadar, pregătește-te să cucerești papilele gustative și să experimentezi o experiență culinară de neuitat!
- Rețetă de prăjitură de post cu gem de căpșuni
- Ingrediente
- Mod de preparare
Atunci când vine vorba despre deserturi sănătoase și pline de aromă, această prăjitură cu siguranță va cuceri inimile tuturor, atât ale celor care țin post, cât și ale celor care își doresc să se răsfețe cu un desert delicios și hrănitor. Combinația savuroasă de texturi și gusturi, alături de aroma inconfundabilă a gemului de căpșuni, vor transforma această prăjitură într-o adevărată „ispită” pentru toți iubitorii de dulce.
Rețetă de prăjitură de post cu gem de căpșuni
Ingrediente
- o linguriță de praf de copt
- 200 g de zahăr pudră
- 200 g de nucă măcinată
- un borcan de gem de căpșuni
- un praf de sare
- 800 g de făină
- 300 ml de ulei de floarea soarelui
- 200 ml de apă
- un plic de zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
Modul de preparare
Într-un castron, amestecă uleiul, apa, zahărul vanilat, coaja de lămâie și un praf de sare.
Adaugă treptat făina și praful de copt, continuând să amesteci cu grijă folosind un tel.
Frământă aluatul cu mâinile, până se omogenizează, având grijă să nu devină gumez.
Lasă aluatul să se odihnească timp de 10 minute, acoperit cu un servet.
Împarte aluatul în 4 bucăți și dă o pătrime deoparte, pentru a o folosi ulterior.
Cu restul de aluat, întinde o foaie care să acopere baza tavii.
Pune aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ajustează marginile foii astfel încât să fie puțin mai înalte pentru a preveni scurgerea gemului.
Turnă gemul sau magiunul peste foaie și presară nucile măcinate, apăsând ușor pentru a le încorpora în gem.
Răzuiește bucățica de aluat deoparte și acoperă prăjitura cu acest strat.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius și coace prăjitura timp de aproximativ 50 de minute sau până capătă o culoare aurie.
Scoate prăjitura din cuptor și presară puțin zahăr pudră vanilat peste ea.
Lăsă prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia în bucățele potrivite
Citește și: Prăjitură de post cu mere și biscuiți. Rețetă simplă, fără coacere