Când trebuie să pui lămâia în dulceața de căpșuni. Trucul care o face ca în comerț
Publicat pe 16.06.2023 la 08:48 Actualizat pe 16.06.2023 la 08:48
Este cu adevărat un preparat delicios și extrem de simplu de făcut. Dulceața de căpșuni este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative chiar și a celor mai pretențioși invitați. Ei bine, pentru a obține un preparat spectaculoase, trebuie să ții cont de un detaliu important, ce are un rol important în formarea aromei și consistenței. Când se pune lămâia în dulceața de căpșuni, de fapt.
- Când trebuie pusă lămâia în dulceața de căpșuni, de fapt
- Trucul care o face ca în comerț
Puțini știu această diferență, însă, spre deosebire de gem, dulceața conține mult mai mult zahăr. Vorbim aici despre o cantitate cuprinsă între 700g și 1kg.
Ei bine, după cum îi spune și numele, aceasta este mai dulce la gust și are o consistență ușor mai subțire. Dulceața compensează prin savoarea bucăților de fructe generoase ce se regăsesc în compoziția acesteia.
Printre fructele care pot ajută la prepararea ei se numără căpșunile, cireșele, caisele, nectarinele, prunele, strugurii, zmeura, afine, trandafiri, mure, pepene roșu și chiar nuci verzi.
Când trebuie pusă lămâia în dulceața de căpșuni
Când ne gândim la dulceața preparată în casă ne gândim, de fapt, la un răsfăț culinar pentru iubitorii acestui desert. Aceasta poate fi savurată pe clătite, peste o cupă de înghețată, chiar și întinsă pe o felie de pâine prăjită.
Chiar dacă, la prima vedere, rețeta este una simplă, cheia succesului este un truc ce nu lipsește din arsenalul celor mai iscusite gospodine, un detaliu de care ar trebui să ții cont de fiecare dată când o prepari, și anume de momentul în care adaugi lămâia în compoziția preparatului.
Ingrediente
Cu doar trei ingrediente poți prepara ocantitate de dulceață de căpșuni care va umple cu siguranță destul de multe borcane cu acest preparat.
- 1kg și jumătate de căpșuni;
- 1kg de zahăr;
- 1 lămâie
Mod de preparare
Pentru a prepara această dulceață de căpșuni, potrivită acestui sezon în care ne aflăm, trebuie să începem prin a curăța frunzele și a spăla extrem de atent căpșunile. Aceste fructe se dau prin apa rece de mai multe ori pentru a ne asigura că nu conțin bacterii atunci când le punem la fiert.
Apoi, căpșunile se vor pune în vasul în care se va prepara dulceața, acoperite cu întreaga cantitate de zahăr. Astfel că, se lasă să stea în jur șase, chiar opt ore, până când se acoperă în sucul propriu. Ei bine, după această etapă urmează să se pună la fiert, pe foc mic.
În momentul în care zahărul s-a topit, se crește intensitatea flăcării, se elimină spuma care se formează și se adaugă abia atunci mai multe felii subțiri de lămâie.
Însă, în cazul în care fructele pe care le vei transforma în dulceață nu sunt destul de tari, acestea se spală, se pun în vas și se stropesc cu sucul stors de la o lămâie înainte de a fi acoperite cu zahăr. Această zeamă de lămâie va întări fructele.
În final, chiar în momentul în care compoziția începe să fiarbă forfotit și se ridică la suprafață multă spumă, se stinge focul şi se acoperă vasul cu un prosop umezit peste noapte. A două zi, dulceața se transferă în borcane și este chiar gata de servit sau poate fi păstrată în cămară pentru la iarnă.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul pe care nu trebuie să-l uiți când faci dulceață de căpșuni. Echilibrează gustul