Cum să faci cele mai pufoase clătite! Rețeta pas cu pas
Publicat pe 25.01.2022 la 21:36 Actualizat pe 25.01.2022 la 21:36
Ai poftă de ceva dulce și nu ai idee ce ai putea face? Noi îți recomandăm să faci un aluat de clătite, însă nu unul oarecare, ci un aluat de clătite pufooase, cu care nu o să dai greș. Iată rețeta pas cu pas!
- Cum să faci clătite pufoase
- Care este secretul
Suntem convinși că nu există gospodină care să nu știe să facă clătite, înse de asemenea, știm că nu sunt multe cele care știu secretul unor clătite pufoase și neuscate.
Cum să faci cele mai pufoase clătite
Clătitele fac parte din categoria celor mai simple deserturi, însă totodată care pot fi mâncate în mai multe feluri, cu diverse sortimente și gusturi. Ei bine, indiferent de umplutura pe care o vrei, întâi trebuie să ai niște clătite pufoase. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente:
- 3 ouă
- 250 g făină albă
- 500 ml lapte rece
- un praf de sare
- 50 g unt topit
- 1 linguriță de zahăr pudră
Mod de preparare:
În primul rând se cerne făina într-un castron mare, iar apoi se sparg ouăle în același castron. Ouăle nu trebuie bătute separat ci se pun întregi, se adaugă și sarea. În acest timp se pregătește și laptele.
Se toarnă cam 1/3 din lapte și se amestecă energic cu o lingură de lemn. Se obține o pastă groasă în care se pune apoi untul topit. În continuare, se diluează aluatul treptat, cu restul de lapte rece.
Se amestecă în continuare energic ca să nu se formeze cocoloașe. Pentru că momentan aluatul de clătite pare subțire, are nevoie de odihnă ș trebie lăsat 30 de minute la frigider.
După acest timp, se începe procesul de coacere, care este la fel ca în cazul clătitelor obișnuite. La final se poate umple fiecare clătită cu ceea ce doriți și servite fie calde, fie reci. Poftă bună!
Cinci secrete pentru cele mai pufoase clătite!
- Zahărul pus în exces duce la lipirea clătitelor de tigaie datorită caramelizării.
- Tigaia este foarte importantă deoarece degeaba avem aluat bun de clătite dacă nu le putem prăji cum trebuie.
- Clătitele gustoase se prăjesc cu un strop de grăsime – adică ulei, asta fiindcă untul le arde repede.
- Se recomandă prăjirea rapidă la foc mare sau mediu-mare și pe cel mai mare ochi al aragazului pentru o distribuție uniformă a căldurii, tigaia fiind încinsă când se pune aluatul.
- După prăjire se recomandă stivuirea clătitelor unele peste altele pentru a se păstra calde, mai ales că aburul generat de ele le menține fragede și pufoase.
CITEȘTE ȘI: Cele mai delicioase clătite făcute acasă. Trei rețete de pancakes pe care ar trebui să le încerci