Cum să faci popcorn fără ulei. Floricele sănătoase cu puține calorii
Publicat pe 06.02.2024 la 15:52 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:39
Popcornul se numără printre cele mai apreciate gustări, mai ales când vine vorba de vizionarea unui film. Pentru că cele din comerț conțin numeroși aditivi și extrem de multe calorii, iată cum să faci popcorn fără ulei!
- Cum să faci popcorn fără ulei
- Floricele sănătoase cu puține calorii
Floricelele de porumb care nu conțin adaosuri sunt constituite preponderent din carbohidrați, sunt sărace în grăsimi și bogate în fibre. Ei bine, potrivit studiilor specialiștilor, cerealele integrale sunt asociate cu longevitatea, reducerea inflamației în organism și un risc scăzut de boli cardiovasculare, cancer, diabet și obezitate.
Totodată, popcornul mai furnizează unele minerale, precum fier, zinc și unele vitamine din grupul B, însă nu în cantități mari, iar aportul caloric este de doar 122 de calorii la o porție de 30 de grame. Un alt aspect important este că popcornul nu conține gluten, deci devine gustarea ideală dacă încerci să eviți glutenul.
Cum să faci popcorn fără ulei
Pentru a prepară propria rețetă de popcorn fără ulei, ia un vas termorezistent, special pentru cuptorul cu microunde, pune 4-5 linguri de porumb simplu de floricele, 4-5 linguri de apă și puțină sare.
Apoi, acoperă vasul cu o folie alimentară, dar neapărat înțeap-o cu un cuțit sau cu o furculiță pentru a lăsa aerul să iasă.
Lasă vasul la cuptorul cu microunde pentru 4-5 minute, în funcție de puterea acestuia și vei avea parte de un rezultat fără ulei.
Cate calorii au floricelele facute fara ulei
Fără doar și poate, floricelele de porumb sunt un aliment sănătos dacă nu conțin aditivi, uleiuri și arome. Mai exact, 100 g de popcorn conțin doar 130 de calorii, aproape 6 grame de fibre și 300 miligrame de antioxidanți.
Pentru că popcornul reprezintă o gustare sățioasă, poate fi inclus zilnic în dietă. Trebuie să știi, însă, că prin prăjirea în ulei, floricelele își dublează numărul de calorii, transformându-se mai degrabă într-un dușman al sănătății.
Beneficiile consumului de popcorn
Poate reduce riscul de a face diabet
Știm că cerealele integrale sunt cunoscute pentru faptul că oferă beneficii, iar unul important dintre acestea este că pot reduce diabetul zaharat de tipul 2, care, potrivit studiilor, apare în special la bărbații și femeile de vârstă mijlocie.
Ei bine, popcornul are un indice glicemic redus, însemnând astfel că te poate ajuta să îți gestionezi mai bine glicemia și să eviți fluctuațiile asociate cu alimentele care au indicele glicemic crescut.
Micșorează riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare
De asemenea, consumul de popcorn aduce un aport ridicat de fibre, care predomină în cazul popcornului și este asociat cu scăderea riscului de boli cardiovasculare și boala coronariană.
Scade riscul de hipertensiune
Nu în ultimul rând, consumul de popcorn fără sare adăugată sau unt poate contribui la scăderea hipertensiunii arteriale și scade riscul de a aparite a acestei afecțiuni.