Cum să gătești carnea de porc cu Cola. Doar așa va ieși o friptură fragedă și suculentă
Publicat pe 22.11.2023 la 00:25 Actualizat pe 22.11.2023 la 00:27
Sucurile carbogazoase nu sunt deloc bune pentru organism dacă le consumi în cantități mari, însă puține persoane știu că acestea pot face mâncarea delicioasă și fragedă. Dacă vrei ca friptura să iasă suculentă poți adăuga Cola în preparat și va ieși extrem de gustoasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Carnea de porc va ieși fragedă cu Cola
- Iată cum se pregătește!
Pe lângă ingredientele de bază pe care le adaugi în preparatul cu carne, poți adăuga și Coca-Cola pentru un rezultat delicios. Bucățile de carne devin mult mai fragede atunci când sunt puse în ingrediente acide, iar printre ele se numără lămâia sau vinul.
Cum să pregătești carnea de porc cu Cola
Ingrediente:
- 1 kilogram de burtă de porc
- 10 g de sare
- 5 g de piper
- 3 bucăți de carne
- 40 grame de usturoi
- 50 ml de Coca Cola
- 25 g de ketchup
- 50 ml de sos de soia
- 2 buc de frunze de dafin
- 20 ml de sos balsamic
- 5 g de sare
- 1 buc de lămâie
- 1 buc de ceapă
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie bucățele și se adaugă într-o tigaie încinsă cu ulei. Se pune sare și piper după gust. Ceapa se taie felii și se adaugă peste carne. Usturoiul trebuie tocat și pus în tigaie. Se lasă la fiert 15 minute și se adaugă Cola, ketchup, sos de soia, frunze de dafin și sos balsamic. Se mai lasă 15 minute pe foc și la final se pune sare, sucul de la o lămâie și o ceapă tăiată felii.