Cum să prepari cea mai gustoasă tocăniță de piept de pui cu legume. Ingredientele care nu trebuie să lipsească din această rețetă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.05.2023 la 22:05
Actualizat pe 16.05.2023 la 22:05
Dacă sunteți în pană de idei și nu știți ce să mai gătiți, noi avem o propunere. În rândurile de mai jos veți afla cum puteți prepara cea mai gustoasă tocăniță de piept de pui cu legume. O rețetă ca această tocană de pui este o masă în sine... plină de proteine, carbohidrați sănătoși și legume.
- Cum să prepari cea mai gustoasă tocăniță de piept de pui cu legume
- Ingredientele care nu trebuie să lipsească din această rețetă
Această rețetă simplă de tocană de pui cu legume este preparatul perfect dacă vrei să îi impresionezi pe cei dragi. Iată cât de ușor se prepară și care sunt ingredientele care nu trebuie să lipsească.
Rețetă tocăniță de piept de pui cu legume
Ingrediente:
1 piept de pui (cca 500 gr; se pot folosi şi pulpe de pui dezosate)
1 ceapă mare
1 lingură pastă de ardei dulce
1 lingură pastă de roşii
1 linguriţă condiment turcesc
3 cartofi
1/3 ardei gras roşu
150 gr fasole verde (poate fi congelată)
1 dovlecel mic
1 vânătă mică
2 roşii din conservă (sau 1 roşie mare bine coaptă)
1/2 legătură pătrunjel
3 linguri ulei
sare
Mod de preparare:
- curățați legumele pe care mai apoi le tăiați rondele, însă nu foarte subţiri.
- tocați pătrunjelul și striviți roşiile cu furculiţa, dacă sunt din conservă, dacă nu, și ele ar trebui tăiate rondele
- separați pieptul de pui în cei doi lobi şi apoi tăiați fiecare lob pe lăţime, în 4-5 bucăţi.
- căliți ceapa tăiată în uleiul încins până se înmoaie bine de tot, aproximativ 10 minute.
- adaugați apoi bucăţile de pui şi amestecați din când în când, până ce carnea îşi schimbă culoarea
- așezați apoi cartofii peste carne și potriviți de sare, piper şi puneți puţin pătrunjel.
- presărați deasupra fasolea verde şi ardeiul gras și apoi așezați rondelele de dovlecel. Puneți apoi vânăta și, în final, roşiile, iar apoi presărați sare şi pătrunjel.
- turnați 1, 1/2 căni de apă și puneți din nou oala pe foc până ajunge în punctul de fierbere.
- puneți oala acoperită cu un capac la cuptor, la 180C, timp de 45 minute.
- luați apoi capacul, setați temperatura la 150C şi mai lăsați 30 minute să scadă sosul
Citește și: Tocană de legume ca la mănăstire. Rețeta de post a călugărilor