Cum să prepari cel mai bun tiramisu cu fructe mixte. Un desert delicios și răcoros, perfect pentru zilele caniculare
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 23.06.2024 la 15:58
Actualizat pe 23.06.2024 la 15:58
E prea cald afară pentru a porni cuptorul? Nicio problemă! Există și deserturi ușoare de vară sunt gata într-o clipită și nici măcar nu trebuie să fie coapte. Află din rândurile de mai jos cum să prepari cel mai bun tiramisu cu fructe mixte. Un desert delicios și răcoros, perfect pentru zilele caniculare.
- Rețetă tiramisu cu fructe mixte
- Un desert delicios și răcoros, perfect pentru zilele caniculare
Dacă ai poftă de ceva dulce, dar nu îți surâde ideea de a porni cuptorul, atunci trebuie să știi că poți face un desert de vară extrem de gusos și delicios fără să fie nevoie să pui ceva la copt.
Cum să prepari cel mai bun tiramisu cu fructe mixte
Ingrediente:
3 căni de zmeură proaspătă
3 căni de mure proaspete
2 căni de afine proaspete
2 căni de căpșuni proaspete, tăiate felii
1-1/3 căni zahăr, împărțit
4 lingurițe de coajă rasă de portocală
1 cană suc de portocale
1 cană de frișcă grea
2 cutii mascarpone
1 linguriță extract de vanilie
2 pachete de pișcoturi
Alte fructe de pădure proaspete, opțional
Mod de preparare:
Se pun fructele de pădure într-un castron mare. Se amestecă 1/3 cană de zahăr, coaja de portocală și sucul de portocale; se amestecă ușor cu fructele de pădure. Se dau la frigider, acoperite, 45 de minute.
Se bate frișca. Într-un alt bol, amestecați brânza mascarpone, vanilia și restul de 1 cană de zahăr. Se încorporează frișca, câte o treime la un moment dat.
Se scurg fructele de pădure într-un castron puțin adânc, oprind zeama. Înmuiați pișcoturile în zeama oprită, lăsând excesul să se scurgă; așezați pișcoturile într-un singur strat pe fundul unui vas de 13x9 inci. Așezați în straturi jumătate din fructele de pădure și jumătate din amestecul de mascarpone; și repetați acest lucru, începând cu pișcoturile.
Se dă la frigider, acoperit, peste noapte. Dacă doriți, acoperiți cu fructe de pădure suplimentare înainte de servire.