Rețeta de plăcintă prăjită cu brânză feta a lui Horia Manea. Este aromată, delicioasă și trebuie să o încerci neapărat
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 21.06.2024 la 10:21
Actualizat pe 21.06.2024 la 10:21
Horia Manea de la Star Matinal a venit cu o rețetă surpriză pentru telespectatori! Dacă vrei să gătești un desert perfect pentru vară, răcăros, delicios și aromat, plăcinta prăjită cu brânză feta este o alegere incredibilă! Se gătește ușor și au nevoie de puține ingrediente, dar suficiente pentru un preparat spectaculos! Îți prezentăm, pas cu pas, toate secretele de care trebuie să ții cont!
- Cum se gătește plăcinta prăjită cu brânză feta a lui Horia Manea
- Cel mai delicios desert pentru vară
În general, plăcintele cu brânză sunt potrivite pentru sezonul cald, mai ales dacă ești un fan al deserturilor. Însă, de cele mai multe ori se gătesc la fel, iar rețetele pot deveni plictisitoare.
Din acest motiv, Horia Manea vine cu o variantă a acestui desert care te va fascina! Ce-ai zice dacă ai prăji plăcinta cu brânză feta? Iată toți pașii de care ai nevoie pentru a pregăti un astfel de desert!
Rețeta de plăcintă cu brânză feta a lui Horia Manea
Horia Manea este un maestru în bucătărie și fiecare preparat ajunge la inimile publicului! Din acest motiv, venim în ajutorul tău cu rețeta lui de plăcintă prăjită cu brânză feta, pe care cu siguranță o vei găti și a doua oară! Nu este costisitoare, dar gustul este de milioane! Iată de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente
- Foi aluat 1 buc
- Brânza feta 400 gr
- Miere
- Semințe susan 1 plic
- Ulei de măsline
- Unt 100 gr
Mod de preparare
Se desfac foile de plăcintă. Se pune o foaie pe lățime, peste ea se pune ulei de măsline, apoi se pune următoarea foaie pe lungime, se pune ulei de măsline, iar în centru, în pătratul care s-a format, se adaugă brânză feta fărâmițată, iar mai apoi se împăturește, astfel încât să arate la fel ca o merdenea.
La final de unge cu unt pe ambele părți, se pune la încins o tigaie goală și se prăjește pe ambele părți, până când prinde o culoare aurie. O poți lăsa în tigaie mai mult sau mai puțin timp, în funcție de cât de prăjită îți dorești să fie. La final se scoate, se unge cu miere și pe deasupra se presară susan.
Cum mai poate fi gătită plăcinta cu brânză
Plăcinta cu brânză este un desert versatil și poți să o gătești după propriile preferințe. Dacă îți place brânza sărată, poți să o umpli cu telemea, iar pentru un plus de aromă, poți să adaugi și mărar tocat.
De asemenea, dacă vrei să obții o plăcintă dulce, poți să înlocuiești brânza sărată cu brănzâ dulce, amestecată cu zahăr vanilinat și stafide dacă îți plac. Aceasta este o plăcintă răcoroasă, potrivită pentru zilele de vară.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu brânză de oaie și leurdă. Un preparat delicios de sezon